09 Kasım 2016 13:57

Arhavi’nin Kireçlik köyünde heyelan yaşandı

Yaşanan yoğun yağışlar nedeniyle pek çok yol ve tarım alanı toprak altında kaldı 

Paylaş

Artvin’in Arhavi ilçesine bağlı Kireçlik (Bağte) köyünde bir süredir devam eden yoğun yağışların toprağı yumuşatması sonucu heyelan meydana geldi. Heyelan nedeniyle, ilçe ve köyün ulaşımını sağlayan yol ve tarım arazileri toprak altında kaldı. Heyelan vadi boyunca aktıktan sonra akıntı yolunun üzerinde tıkanma meydana geldi ve yeni bir kütle oluştu.Yeni bir heyalan riski hala devam ediyor.

Kireçlik Köyü Muhtarı İsmail Günbeyaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, hemen hemen köy büyüklüğündeki alanda meydana gelen heyelanın kendilerini korkuttuğunu söyledi. Çay ve fındık yetiştirilen tarım arazilerinin yanı sıra ormanlık alanda da hasar oluştuğunu belirten Günbeyaz, köy yolunda da yer yer kopmalar yaşandığını anlattı. Günbeyaz, ’’Heyelanın dere yatağına yakın bölgede oluşması dolayısıyla bazı bölümlerde su biriktisi ve kütle oluştu,su birikintilerinin önünün açılma durumu, yeni bir heyelan oluşmasına neden olabilir. Burada gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz” dedi. 

İlgili kurumların teknik ekipleri tarafından heyelan bölgesinde inceleme yapıldığı ve gerekli çalışmaların başlatılacağı öğrenildi.Öte yandan, heyelanın yaşandığı alan, drone vasıtasıyla havadan görüntülendi. Geniş alanda meydana gelen toprak kayması nedeniyle ağaçların köklerinden söküldüğü gözlendi. (Artvin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD medyası: Modern tarihin en hazırlıksız başkanı

SONRAKİ HABER

Başbakan Yardımcısı: Amaç Cumhuriyet'e kayyım atamak değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...