09 Kasım 2016 12:06

Fotomaç ve Sabah, Güntekin Onay’a saldırıyor

Fotomaç ve Sabah NTV Spor'da basın özgürlüğü üzerine ana akım medyada kolay duyamadığımız gerçekleri söyleyen Güntekin Onay’a saldırıyor.

Paylaş

NTV Spor'da Beşiktaş taraftarının A Spor ve Fotomaç için boykot çağrısında bulunmasının ardından, Turkuvaz Medya Grubu muhabirlerinin antrenman tesislerine alınmaması kararı üzerine konuşan Onay, bu durumun ‘basın özgürlüğünün kısıtlanması’ olarak yorumlanmasını eleştirmiş ve “Gazeteciye şöyle destek olabiliriz. Bir yolsuzluk haberi yaparsın ve o haber kimsenin hoşuna gitmez. O haberi sansürlemeye çalışırlar, o zaman arkanda dururuz. Bu ülkede gazeteciler hapiste mi? Hapiste! İşsiz kaldırlar mı? Kaldılar! Tutuklanıyor mu? Tutuklanıyor! Baskı yapılıyor mu? Yapılıyor! O zaman basın özgürlüğü konusundaki hassasiyetleri başka taraflara da kaydırmamız lazım. Bir tane muhabir antrenmana alınmadı diye ‘basın özgürlüğü’nü tartışanlar o zaman bu konuları da konuşsunlar” ifadelerini kullanmıştı.


Bu açıklamalardan rahatsız olan, hükümete yakın Turkuvaz Medya grubuna bağlı Fotomaç ve Sabah Onay’ı hedef alıyor. Fotomaç olay üzerine yaptığı haberde "NTV Spor yorumcusu Güntekin Onay, skandal bir basın özgürlüğü tanımında bulundu" diyerek "terör örgütü propagandası yapan gazetecilerle, hakemin hatasını ortaya seren gazetecileri aynı kefeye koydu" ve “Terör örgütü propagandası yapmakla basın özgürlüğü mü” dedi. Fotomaç haberinde Onay'ın "FETÖ-PKK'nın tetikçilerinin gözaltına alınması" üzerine konuştuğunu ileri sürdü. Sabah gazetesi de önce Fotomaç’ın aynı haberini bu görselle paylaştı.

Sabah daha sonra muhalifleri hedef göstermesiyle tanınan yandaş kalem, Aktüel.com.tr yazarı Ersoy Dede'nin olayla ilgili yazısını haberleştirdi. “Bir ülkenin en güçlü üç spor kulübünden birinde, o ülkenin en çok satan spor gazetesine ambargo konursa bu iş dünyanın her tarafında o mesleğin mensuplarınca eleştirilir.. Bu normal bir tavır değil. Anlaşılabilir, kabul edilebilir bir tarafı da yok..” diye başlayan yazı Güntekin Onay’ın Fotomaç meselesini terör destekçiliğine taşıdığı iddiasıyla devam ediyor. Yandaş kalem Ersoy Dede “Bunun sporla, futbolla falan ilgisi yok.. Herkes aklını başına alsın..NTV'nin stüdyolarından yüksek reytingli bir programda FETÖ operasyonları vatana ihanet davaları üzerinden bir politik tavır ilanıdır bu.. Ey Güntekin Onay… Açık açık söylesene, kim tutuklu, kim baskılanıyor?.. Kimler politik baskıyla işsiz bırakıldı?.. Öyle beşiktaş-hakem-muhabir falan diyerek kelimelerin arkasına saklanarak NTV stüdyolarından kime selam çakıyorsun?.. Söyle kardeşim açık açık konuşalım.. Tutuklu FETÖ'cülere mi, yurtdışına kaçan vatan hainlerine mi?..” diyerek Güntekin Onay’ı FETÖ destekçisi olmakla suçluyor. NTV’nin sahibi Ferit Şahenk’e de “Sayın Ferit Şahenk… Herhangi bir politik tartışma programında söylense anlarız. NTV haber kanalında Mehmet Tezkan söyler, Nagehan Alçı verir cevabını.. Olur..Peki spor programlarında, karşısında; ".. ne alakâsı var arkadaş!.." diyecek kimsenin olmadığı bir anda, tam da hedef kitleye nokta vuruşla, vatan hainlerinin selamlanması sizi rahatsız ediyor mu etmiyor mu?..” sözleriyle Güntekin Onay’ın işine son vermesini ima ediyor. Turkuaz Medya’nın sosyal medyadan kendisine destek mesajları yağan Güntekin Onay hazımsızlığının ne kadar süreceği merak konusu. (MEDYA SERVİSİ)


 

ÖNCEKİ HABER

Edirne F Tipi Cezaevinde kitap ve dergiye yasak 

SONRAKİ HABER

Sanık Alçay: İşin içinde olsam, kendim yapardım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa