08 Kasım 2016 17:54

Beraat eden Amedsporlu Deniz Naki: Şaşırdım ama çok mutluyum

Amedspor futbolcusu Deniz Naki, "terör propagandası" iddiasıyla hakkında açılan davanın ilk duruşmasında beraat etti. 

Paylaş

BBC Türkçe’den Hatice Kamer’e konuşan Deniz Naki, "Şaşırdım, böyle bir kararı beklemiyordum. Belediye başkanlarının, HDP Eş Başkanlarının, milletvekillerinin tutuklandığı bir ortamda verilen bu karar beni şaşırttı. Ama çok mutluyum karardan" dedi.
Açılan dava yüzünden ailesinin de çok rahatsız edildiğini vurgulayan Naki avukatlarına, kulübüne, zor zamanında yanında olan herkese teşekkür etti.

Naki, hakkında Diyarbakır Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin dayanağı olan sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarının ardında ise "barış olsun, savaş olmasın, insanlar ölmesin" yaklaşımının olduğunu söyledi.

'SAVAŞ OLMASIN, İNSANLAR ÖLMESİN'

"Ama maalesef yandaş medya bunları yanlış anlattı, beni hedef haline getirdiler" diyen Naki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim amacım, ülkede herkesin kardeşlik ve barış içinde yaşaması mesajını vermekti ama yanlış anlaşıldım. Hala en büyük dileğim savaş olmasın, insanlar ölmesin. Amedspora devam, hayata da devam."

Deniz Naki, 31 Ocak 2015'te Amedspor'un Ziraat Türkiye Kupası maçında deplasmanda Bursaspor'u 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldiği maçtan sonra Twitter hesabına, "Bu galibiyeti topraklarımızda 50 günden fazladır süren zulümde hayatlarını kayıp eden ve yaralılarımıza adıyoruz armağan ediyoruz. Her Biji Azadi" yazmıştı.

KARAR MEMNUNİYET VERİCİ

Naki'nin avukatı Soran Hardi Mızrak da BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada, kararın memnuiyet verici olduğunu ama bunu genele yorumlamanın iyimser bir yaklaşım olacağını söyledi.

Müvekkilinin beraat etmesi için uluslararası baskı olduğunu, bugünkü duruşmayı bazı Alman milletvekillerinin de izlediğini de belirten Mızrak, "Tabii böyle bir sahiplenme karşısında mahkeme de kararını verirken hukuki çerçeveye sadık kalmak durumunda kaldı" dedi.

Mızrak, "Umarım diğer tüm davalarda benzer tutumlarla devam eder. Hukukçuyuz ve mahkemelerin hukuk çerçevesinde karar vermesini istiyoruz" diye konuştu.

Almanya'da Bayer Leverkusen kulübünün altyapısından yetişen Deniz Naki; Rot Weiss Ahlen, St Pauli ve Paderborn takımlarında da oynamış, Amedspor'a ise Gençlerbirliği'nden transfer olmuştu.

Koluna dövme şeklinde "Azadi" (Özgürlük) yazdıran Naki, Gençlerbirliği'nde forma giydiği günlerde Ankara'da bir saldırıya uğramış, daha sonra yaptığı açıklamada Kürt olmasından dolayı hedef alındığını öne sürmüştü.

Deniz Naki, "Ben Dersimli ve Aleviyim. Bundan gurur duyuyorum. Gurur duymaya da devam edeceğim" demişti. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Adalet ve Özgürlük İçin Uluslararası Forum’

SONRAKİ HABER

'HDP kapatılıp, partinin varlıklarına el konulabilabilir'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...