05 Kasım 2016 14:46

Umut güzelleştirecek masalı

“Yakın mı yakın diyarlarda bazı Kürt şehircikleri varmış. Burada insanlar mutlu mesut yaşarmış..."

Paylaş

 

Dilan Demir

“Yakın mı yakın diyarlarda bazı Kürt şehircikleri varmış. Burada insanlar mutlu mesut yaşarmış. Ta ki Kötülükler Başkanı akıl almaz bir vaatle halkın kapısını çalana kadar. ‘Çözüm süreci’ demiş, inanmış insanlar. Halkın kimliğini, dilini, benliğini çalmakmış asıl amacı. Uzun uzun yıllar oyalamış insancıkları.

Gel zaman git zaman insanlar anlamaya başlamış Kötülükler Başkanı’nın sahtekarlığını. Bütün kirli oyunları birer birer çıkmış gün yüzüne. Kulaktan kulağa yayılmış haberler. Duyanlar duymayanlara anlatmış. Uyuyanlar uyandırılmış.

Kötülükler Başkanı bunun altında kalır mı hiç. Kötü planlarını gerçekleştiremeyince tarumar etmiş insancıkları. Koca postallı, üniformalı adamlar sarmış Kürt şehirciklerinin dört bir yanını. Artık her evde ağıt sesleri yükselir, ölüm kapıda nöbet tutar olmuş.

Toplanmış bütün uçurtmalar çocukların ellerinden. Umutlara, yarınlara zincir vurulmuş. Çocuklar esir, uçurtmalar özgür bırakılmış. Ve bir daha güneş doğsun diye beklemeye durmuşlar. Donakalmış hayatları...”

Bu masal böyle bitmeyecekti. Avuç arasına sıkıştırılmış bir parça umutla değişecekti dünya.  O umut yüreklere koyulduğunda koca postallı adamlar fark edememişti. Doğrusu da bu değil miydi? Masallar kötü sonla bitmez ki. Umut büyüyecek, yeşerecekti. Ve bir gün, mutlaka bir gün güneşin doğuşu el ele izlenecekti. Umut büyüten çocuklar, yarınlara ışık tutacak çocuklar... Ah, o çocuklar biliyorlardı, kaybetmeyeceklerdi. Bir gün ellerinden kayıp giden uçurtmalar kadar özgür olacaklardı. Biliyorlardı, umut vardı. Annelerinin anlattığı masallardan biliyorlardı. Kötüler kazanamayacaktı.

Her annenin farklı masalları var bu şehirlerde ve bizleri ortaklaştıran acılarımız. Bazen bir türkü olarak dinleriz, bazen gözü yaşlı annelerin masalı olur titreyen dudaklarında. Şırnak’ta, Hakkari’de, Van’da, Mardin’de, Diyarbakır’da evsiz kalan, üşüyen çocuklar kazanacak. Koca postallı üniformalı o adamları yenecek umutlarımız. Annelerin yüreğindeki barış sevdası kazanacak. Uçurtmalarla uğurlayacağız gözyaşlarımızı.

ÖNCEKİ HABER

Sanatçılar, Cumhuriyet önünde kitap okudu

SONRAKİ HABER

Dayanışma gücümüz olsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...