05 Kasım 2016 12:59

Bir araya geldiğimizde daha güçlü ve güzeliz

Dernek olarak, kadınların bir araya gelmesini, sorunlarına ve sıkıntılarına birlikte çözüm aramasını, mücadele etmesini çok önemsiyoruz.

Paylaş

 

Belkıs KARA BULUT

Kayseri Kadın Dayanışma Derneği Başkanı

Dernek olarak, kadınların bir araya gelmesini, sorunlarına ve sıkıntılarına birlikte çözüm aramasını, mücadele etmesini çok önemsiyoruz. Kadınlar sadece taciz, tecavüz ve şiddetle karşı karşıya kaldığında değil, bu olayların altında yatan nedenleri, toplumda bunların hangi araçlardan beslendiğini öğrenmek ve bunlara karşı mücadele etmek için de bir araya gelsin istiyoruz.

Bu yüzden, Kayseri’de kitap fuarı açılacağını duyduğumuzda bu etkinliği yapmaya karar verdik. Kitap standında tanışma fırsatı bulduğumuz kadınlarla sohbetler düzenledik. Üniversitelerden ve liselerden genç kadınlara ulaşmak için bildiriler hazırladık. Aynı zamada el ilanları ve afişlerle duyurduk söyleşimizi. Masalların toplumsal cinsiyet rollerini belirlemedeki etkilerini, kadın erkek eşitsizliğini çocuklara öğrettiğini öğrendik söyleşide ve bu vesileyle birçok kadınla tanıştık.

Kayseri’de yürüttüğümüz mücadele açısından çok katkı sağlayan bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Bir kez daha gördük ki, kadınlar olarak bir araya geldiğimizde daha güçlü ve güzeliz. Yeni etkinliklerimizi daha güçlü örgütlemek, kadın mücadelesini büyütmek için Kayserili kadınlarla daha sık bir araya gelmeyi umuyoruz. Mücadelemizi büyütmek için her zaman omuz omuza olalım.

 

ÖNCEKİ HABER

Basın Konseyi: Alfabenin 29 harfi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Gelin, birlikte atalım şen kahkahalarımızı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...