05 Kasım 2016 12:39

Kayyım atandı işçiler işsiz kaldı

Adana’da FETÖ soruşturması kapsamında Kum Kardeşler Unlu Mamüller Üretim Tesisleri’ne kayyım atandı; işçiler işsiz kaldı.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Fethullah Gülen’e finansal destek sağladığı suçlaması ile yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ali Koçaklı’nın sahibi olduğu Kum Kardeşler Unlu Mamüller Üretim Tesisleri “Şubelerimize kayyım atandı” denerek kapatıldı. İşçiler ise ortada kaldı. İşçiler patronun “Alacaklarınızı vereceğiz” sözlerine güvenmiyor. Patronları ile ilgili gelişmelerin kendileri ile ilgisi olmadığı halde kendilerinin mağdur olduğunu ifade eden işçiler alacaklarını istiyor.

Adana’da yıllardır faaliyette olan, 20 satış şubesine kayyım atanan Kardeşler Unlu Mamüller geçtiğimiz hafta üretim fabrikasını kapatınca işçiler alacakları ile birlikte ortada kaldı. İşçilerle geçtiğimiz cumartesi günü toplantı yapan fabrika yönetimi işçilere yaklaşık 90 satış noktasından 20’sinin kapatıldığını, şubelerin kapanmasının kendilerini ekonomik olarak olumsuz etkilediğini belirterek önümüzdeki ayın 20’sinde Reşatbey Şubesinden alacaklarının tamamını alabileceklerini söyledi. Fabrikanın kapandığını söyleyen işçiler önümüzdeki ay gittiklerinde bahsedilen şubeyi açık bulacaklarından şüpheli olduklarını söyledi.

‘BİR YILDIR ÜCRETLERİMİZİ EKSİK ALIYORDUK’

İşsiz kaldıklarını, iş kaygısından dolayı isimlerini veremeyeceklerini söyleyen işçiler yıllardır fabrikada çalışanların tazminat alacaklarını olduğunu, son bir yılda da ücretlerin aksamaya başladığını söyledi. İşçiler 8 aylık ücret alacağı olanlar olduğunu söyledi. Bir yıldır borçlanarak evlerini geçindirdiklerini söyleyen bir işçi “Çocuğumuz hastalandığında avans istediğimizde “Para yok” cevabı alıyoruz. Bir arkadaşımız 600 lira avans istedi. Patron 200 lira verebileceğini söyledi” dedi. Fabrika kapandıktan sonra iş bulma telaşından bir araya gelmediklerini söyleyen bir işçi  “Ödeyecek olan yarın da öder. Neden bir ay sonraya bırakıldı. Alacak olunca en son işçiye sıra geliyor. Alacaklarımızı istiyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Ankara’da karikatür sürgünü!

SONRAKİ HABER

Zorluklara inat, yaşasın hayat!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...