22 Mayıs 2012 10:05

1 hasta tutuklu daha öldü

BATMAN M Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan 57 yaşındaki Hayrettin Toktaş’ın geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği bildirildi.Bir buçuk ay önce İstanbul’da gözaltına alınan ve ‘örgüt üyesi olduğu’ iddiasıyla tutuklanan 57 yaşındaki Hayrettin Toktaş, bir hafta önce kalp rahatsızlığı nedeni

1 hasta tutuklu daha öldü
Paylaş

BATMAN M Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan 57 yaşındaki Hayrettin Toktaş’ın geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği bildirildi.

Bir buçuk ay önce İstanbul’da gözaltına alınan ve ‘örgüt üyesi olduğu’ iddiasıyla tutuklanan 57 yaşındaki Hayrettin Toktaş, bir hafta önce kalp rahatsızlığı nedeniyle doktora götürülmüştü. Toktaş, bugün kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

İHD ve TUHAD-FED’in geçtiğimiz kasım ayında kamuoyuna açıkladığı ‘Türkiye Hapishanelerinde Tutulan Ağır Hasta ve Mahpusların Durumu’ başlıklı rapora göre, 263 hasta tutuklunun acil tedaviye ihtiyacı var. Bu tutukluların hastalık durumlarının ciddiyetine göre 3 kategoriye ayrıldığı rapora göre, birinci kategoride yaşam tehlikesi bulunan 112 ağır hasta ve tutuklu bulunuyor. İkinci grupta bulunan 67 tutuklu ve hükümlünün ise sürekli hastalıkları nedeniyle büyük sağlık merkezlerinde sürekli tedavi görmeleri gerekiyor. (BATMAN)

ÖNCEKİ HABER

Nejdet Atalay’a 1 yıl 8 ay hapis

SONRAKİ HABER

Açıklama yapan 56 kişiye 430 yıl hapis!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa