05 Kasım 2016 11:21

Konca: Şimdi ‘dur’ demezsek yarın çok geç olabilir

HDP Kocaeli İl Örgütü, parti binasında yaptığı açıklamayla tutuklamaları protesto etti.

Paylaş

HDP Kocaeli İl Örgütü milletvekillerin tutuklanmasına karşı parti binasında açıklama yaptı. Açıklama sırasında polis HDP İl binası çevresini ablukaya aldı.

Açıklamada ilk olarak konuşan HDP eski milletvekili ve AB Bakanı Ali Haydar Konca, demokrasiden, hukuktan ve insan haklarından yana kim varsa hedef haline getirilmiş durumda olduğunu belirtti. Rejim değişikliğine doğru gidildiğini de sözlerine ekleyen Konca, “Cumhuriyete yönelik, laikliğe yönelik saldırılar hiç bir zaman bu kadar yoğun olmadı. Türkiye rejim değişikliğini yaşıyor, bunu açıkça söyleyebiliriz. Demokrasiden, hukuktan, insan haklarından yana kim varsa hedef haline getirilmiş durumda. Tek adam diktatörlüğüne, faşizme gidiyoruz. Bu saldırıların defedilmesi noktasında hep birlikte bir araya gelmeliyiz. Mutlaka ama mutlaka iş birliği içerisinde olmamız gerekiyor. Bizi bir araya getiren çok ortak nokta var, bunların üzerine somut olarak yürümeliyiz. Şimdi dur diyemezsek yarın çok geç olabilir” diye konuştu.

HDP İl Yöneticisi Murat Ülgen ise “Bugün tutuklama, gözaltı ve baskıyla egemenlik kuranlar, yarın kaybedeceklerdir. Onlar da hukuk ve insan haklarına ihtiyaç duyacaklar. Biz bugünlerin de geçeceğini biliyoruz. Ancak operasyonlar bir kara leke olarak ülke tarihine geçecektir” diye konuştu.

‘BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ’

Açıklama sonrası katılımcı kurumlar da söz aldı. Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan Kocaeli'de OHAL'in değil, sıkıyönetimin uygulandığını belirtti. Demokrasi İçin Birlik oluşumuna atıfta bulunan Erkan, “Bugün yaşadıklarımız muhaliflere karşı, demokrasiye karşı yapılan sindirme politikasıdır. Yaşadığımız bu durumda hepimiz pratik alanda bir arada durarak karşılarında olmalıyız. Demokrasi İçin Birlik oluşumu bu açıdan önemli noktadadır. Hep bir arada olmalıyız ve birlikte hareket etmeliyiz” dedi. ÖDP, SYKP ve Halkevleri'nin temsilcileri de birer konuşma yaparak mücadele çağrısı yaptı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İHD’den demokrasi için ortak cephe çağrısı

SONRAKİ HABER

‘TV10 açılana kadar bu meydanda olacağız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...