04 Kasım 2016 11:43

EMEP Malatya İl Örgütü’nden HDP operasyonuna tepki

“Bu gidişat durmalı, halka haksızlık ve hukuksuzluğun dayatılmasından vazgeçilmeli.”

Paylaş

EMEP Malatya İl Örgütü HDP’li belediye başkanlarının ardından, HDP Eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu milletvekillerinin tutuklanmalarına tepki gösterdi. Açıklamayı il başkanı Kemal Gültekin okudu.

Gözaltı ve tutuklamaların demokrasiden geriye fazla bir şey kalmadığının yeni bir göstergesi olduğunu söyleyen Gültekin,”Radyo-TV kanallarından gazete, politika ve kültür dergilerine kadar uzanan kapatma kararlarıyla basın özgürlüğüne sınır üzerine sınır konulmasının ardından tutuklamalar demokrasiye indirilmiş bir darbe niteliğindedir. Öyle ki, vekillerin serbestçe konuşup düşüncelerini ifade edemedikleri; Kocaeli’ne girmelerinin engellenmesinde ya da son gözaltılarda olduğu gibi siyasal faaliyetlerinin engellendiği koşullarda temsilcileri oldukları “sıradan yurttaşlar” durumundaki seçmenlerinin ifade, toplantı-gösteri, örgütlenme ve siyaset yapma özgürlüklerini kullanmalarının düşünülemeyeceği açıktır” dedi.

“BASKILARLA TOPLUMU SİNDİRECEĞİNİ  DÜŞÜNENLERE YANILDIKLARINI GÖSTERMEK ACİL GÖREVİMİZDİR”

Dokunulmaz olmaları gereken vekillere dokunulduğunda, seçmenlere ve haklarına çoktan dokunulur olduğunu söyleyen Gültekin,“Nitekim, açıkça tek adam-tek parti diktatörlüğünün kuruluşunun dayatıldığı, AKP ile MHP’nin devletin biçim değişikliğinin pazarlıklarını yaptıkları günümüzde içeride ve dışarıda savaş politikalarıyla yükseltilen dincilik ve şovenizm ortamında hakları yok sayılarak baskı altına alınan yurttaşlar demokratik haklarını kullanamaz kılınmaktadırlar. Halka, hepimize, tüm demokrasi yanlısı, barışsever, hak ve hukuk isteyen, emeğine ve özgürlüklerine sahip çıkan herkese düşen, OHAL’in kalıcılaştırılarak tekçiliğin dayatılmasını püskürtmek üzere el ele vermek ve birlikte mücadele etmektir. Gün demokrasiyi kazanmak için birlik günüdür. Baskılarla, yasaklarla toplumu sindireceğini düşünenlere yanıldıklarını göstermemiz, tüm demokrasi güçleri olarak en acil görevimizdir. Gözaltındaki milletvekilleri derhal serbest bırakılmalı; demokratik hak ve özgürlüklere, hukuka saygı gösterilmelidir” şeklinde konuştu. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çeşme’nin ‘ballı RES’lerinde bilirkişi keşfi yapıldı

SONRAKİ HABER

‘Baskılar karşısında susmayacağız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa