22 Mayıs 2012 10:45

EMEP: Tüm emekçiler greve

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, sendika ayrımı yapmadan bütün kamu emekçilerini greve katılmaya çağırdı.Yazılı bir açıklama yapan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, “Kamu emekçileri, hükümetin dayattığı koşulları kabul etmeyeceğini göstermiştir. KESK, Kamu-Sen ve sendikaların yaptığı

EMEP: Tüm emekçiler greve
Paylaş

Yazılı bir açıklama yapan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, “Kamu emekçileri, hükümetin dayattığı koşulları kabul etmeyeceğini göstermiştir. KESK, Kamu-Sen ve sendikaların yaptığı grev çağrısı, Memur-Sen üyeleri başta olmak üzere, tüm konfederasyonlardan kamu emekçileri tarafından birlik, dayanışma ve mücadele çağrılarıyla yanıt bulmuştur. Kamu emekçilerinin grev çalışması, sadece kamu emekçileri alanında değil, işçi sınıfı içinde, işçi sendikaları tarafından, meslek odaları, üretici köylüler, küçük esnaf, emekliler, kadınlar ve gençler tarafından da desteklenmektedir. AKP’nin hedefe koyduğu tüm kesimler, kamu emekçilerinin grev kararını, bir emekçi dayanışmasına dönüştüreceklerini göstermektedir” dedi.

TÜM KONFEDERASYONLAR KESK VE KAMU-SEN'İN ÇAĞRISIYLA BİRLEŞMELİ

Bütün bu gelişmeleri yakından takip eden hükümetin zam oranlarını yükselttiğini, ancak yeni artış önerisinde ‘cılız’ kaldığını belirten Gürkan, Memur-Sen’in de beklenti içine girmeden 23 Mayıs grevine tam anlamıyla katılması gerektiğini söyledi.

Gürkan, “Tüm konfederasyonlar ortak hareket etmeli, KESK’in ve Kamu-Sen’in yaptığı çağrıyla birleşmelidir. Tüm kamu emekçileri hükümetin bu pervasızlığı karşısında birleşmeli ve 23 Mayısta hizmetten ve üretimden gelen gücünü göstermelidir. Başta kamu emekçileri olmak üzere, tüm işçileri ve emekçileri 23 Mayıs grevinde işyerlerinden başlayarak birleşmeye, dayanışma göstermeye ve alanlara çıkarak mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İspanya’da okullar boşaldı

SONRAKİ HABER

SGBP'den THY yönetimine kınama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...