03 Kasım 2016 13:59

İzmir Dayanışma Akademisi'nde dersler başlıyor

Akademi, bilime sahip çıkmayı ve haksız bir şekilde ihraç edilen akademisyenlerle dayanışmayı amaçlıyor. 

Paylaş

İzmir’de “Bu suça ortak olmayacağı” adlı bildiye imza attıkları için iktidarın hedefi olan akademisyenler, İzmir Dayanışma Akademisi’ni kurdu. İlk ders yarın, ilk konu da barış ve akademik özgürlük. 

Meslekten ihraç edilen, haklarında idari ve adli soruşturma açılan İzmir üniversitelerinde görevli akademisyenler bir araya geliyor. Akademisyenler üyesi oldukları, Eğitim Sen İzmir Üniversiteler Şubesi ile SES İzmir Şubesi ile birlikte Dayanışma Akademesini kurdu. Dayanışma Akademisi, akademik özgürlüğe ve üniversiteyi üniversite yapan evrensel değerlere sahip çıkmayı, bilimsel araştırmayı toplumsal yaşamla buluşturarak kamusal alana taşımayı ve haksız bir şekilde üniversitelerinden ihraç edilen veya okulları kapatılarak işsiz bırakılan akademisyenlerle dayanışmayı amaçlıyor. 

İLK DERS İZZETTİN ÖNDER'DEN
Bu kapsamda ilk buluşma 4 Kasım Cuma günü saat 18:00'de gerçekleşecek. İzmir Mimarlık Merkezi'nde yapılacak açılış dersinde , Prof. Dr. İzzettin Önder, Dr. Yasin Durak, Doç. Dr. Yasemin Özgün, Doç. Dr. Özlem Özkan ve Doç. Dr. Anıl Duman birer konuşma yapacak. Dersler ayda bir yapılacak. 

‘ÜNİVERSİTE, ELEŞTİRİLER ARAŞTIRMALARDIR'
Dayanışma Akademisi ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan Eğitim Sen İzmir Üniversiteler Şubesi Yöneticisi Aydın Arı, üniversiteyi üniversite yapan şeylerin binalar ve kampüsler olmadığını vurgulayarak, “Akılsal ve eleştirel araştırmalardır, özgürce yapılan tartışmalardır. Bizler akademik araştırmalarımızı para aldığımız için yapmıyoruz. Bu araştırmaları dinlemek ve tartışmak isteyen herkesle paylaşmak üzere İzmir Dayanışma Akademisi seminerlerini düzenliyoruz. Etkinliklerimiz herkese açıktır ve parasızdır. Akademik özerkliği savunmak, ifade özgürlüğüne sahip çıkmak ve dayanışmayı güçlendirmek için gösterdiğimiz bu çabaya ortak olmak isteyen herkesi etkinliklerimize davet ediyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Pamukkale Üniversitesi’nde gazete dağıtımına engel!

SONRAKİ HABER

Basın meslek örgütleri haber nöbetini devraldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...