2 Kasım 2016 08:54

Suriye'deki savaşta yaralanan ve babası Ahmet el İlevi tarafından getirildiği Adana Devlet Hastanesinden tedavi edilmeden gönderildiği öne sürülen Suriyeli 7 yaşındaki Emine el İlevi ile ilgili başlatılan soruşturma, bir skandalı ortaya çıkardı. Hastane bahçesinde küçük kızla ilgilenen hemşire kıyafetli 21 yaşındaki K.H’nin sağlık personeli olmadığı ve 4 aydan beri hastanede dolaştığı anlaşıldı.

Suriye’nin Halep şehrinde yaşayan Ahmet el İlevi’nin eşi ve 2 çocuğu Suriye’deki savaş sırasında öldü, kızı Emine el İlevi ise ağır yaralandı. Ahmet el İlevi, yaralı kızını tedavisi için Türkiye’ye getirdi. Hatay’da ilk müdahalesi yapılan Emine daha sonra Adana’ya getirildi. İddiaya göre Adana Devlet Hastanesi yetkilileri, ‘çocuk genel cerrahı’ olmadığı gerekçesi ile Emine el İlevi’yi kabul etmedi. Saatlerce hastane bahçesinde yatan Emine el İlevi’ye, bir hemşire yardım etti. Ardından baba Ahmet el İlevi, kızını 300 metre ilerideki Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesine götürdü. Küçük kızın yatışını yapan Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi tedavisine başladı. Kamu Hastaneleri Birliği de, hastayı kabul etmeyen Adana Devlet Hastanesi hakkında soruşturma başlattı.

4 AY ÇALIŞMIŞ

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten ekip, Emine el İlevi’ye müdahale eden hemşireyi dinlemek istedi. Yapılan araştırmada, hemşire kıyafeti ile hastanede dolaşan K.H’nin gerçekte hemşire olmadığı ortaya çıktı. K.H. polis tarafından ‘unvan dolandırıcılığından’ gözaltına alındı. Karakolda ifadesi alınan K.H, “Çocukluğumdan beri hemşire olmak, insanlara yardım etmek istiyordum. Hemşire kıyafeti aldım, aileme de devlet hastanesinde iş bulduğumu söyledim. Her gün sabah hastaneye geliyor insanlara yardım ediyorum. 4 aydan beri bu şekilde çalıştım. Ama kimseden bir şey almadım” dedi.

AMELİYATHANEDE BİLE GÖREV YAPMIŞ

En küçük bir ihmalin bile insan hayatına mal olacağı ameliyathane ve yoğun bakım servislerinde bile görev yaptığı anlaşılan K.H, “Kimse bana kimliğimi sormadı. Nereden geldiğimi araştırmadıkları için de rahatlıkla istediğim yere girip çıkıyordum. Personel ile aramız çok iyiydi.” diye konuştu. K.H. ifadesinin ardından serbest bırakıldı. (Adana/DHA)

Evrensel'i Takip Et