01 Kasım 2016 12:35

Çelik-İş’in iş bırakması ‘azar’a kadar sürdü

Dün sabah saatlerinde “İşbaşı yapmayın, patronlarla görüşeceğiz” diyen sendika yöneticileri toplantı sonrası işçileri üretime çağırdı.

Paylaş

Ankara’da Termikel fabrikasında işçilerin aylardır ödenmeyen ücretlerle ilgili rahatsızlığına sessiz kalmadığını göstermeye çalışan Çelik-İş Sendikası yönetimi yine çuvalladı. Dün sabah saatlerinde “İşbaşı yapmayın, patronlarla görüşeceğiz” diyen sendika yöneticileri, “söz aldık” diyerek çıktıkları toplantının ardından işçileri üretime çağırdı. Termikel patronu Ahmet Kaya ise, fabrikada yaşadıkları sorunları gazetemize aktaran işçileri “terörist” olmakla suçladı.

Ankara Sincan Organize Sanayi’de bulunan Termikel Fabrikasında aylardır işçilere ücret ödenmiyor ya da 130 TL gibi çok düşük miktarlar ödeniyor. İşçiler ise ücretleri yatırmayan patrona ve gerekli tepkiyi ortaya koymayan Çelik-İş Sendikası yöneticilerine tepkili. İşçilerin artan tepkilerinin ardından Çelik-İş yöneticileri önceki gün iş bırakma çağrısında bulundu. İşçilerin önce şaşkınlıkla karşıladığı kararın ardından üretime başlanmadı. Çelik-İş yöneticileri patronla görüşmeye giderken, işçilerden de toplantı sonucunu beklerken iş başı yapamamalarını istedi. Görüşmeler sürerken fabrika yöneticileri sık sık işçilere işbaşı çağrısında bulundu, ancak işçiler sendikanın kararı olduğunu söylediler ve işbaşı yapmadılar. Öğle saatlerine yakın biten görüşmenin ardından sendika yöneticileri “Maaşlar en kısa sürede yatacak” diyerek işçileri iş başı yapmaya çağırdı. İşçiler buna tepki gösterdiler. 

İŞÇİYE ÖZÜR DİLETTİLER, SENDİKACILAR İZLEDİ

İşçiler kararı tartışırken fabrika sahibi Ahmet Kaya geldi. İşçilerin hâlâ çalışmamasına sinirlenen Kaya, “Size açıklama yaptılar. Daha ne bekliyorsunuz?” diyerek işçileri azarladı. Şeflere seslenen Kaya, işçileri alıp çalışmaya götürmelerini istedi. Bir işçi Kaya’nın “Bunlara ekmek, yemek de vermeyeceksin” dediğini aktardı. Akşam saatlerinde yapılan toplantıda patron Kaya yine işçileri  azarladı ve işçilerin gazetemize bilgi verdiğini, bunu yapanların terörist olduğunu söyledi. Kaya, konuşmasının ardından işçilere “Siz de gelin konuşun” dedi. Yalnızca 3 işçi konuştu ve iş bırakmanın yanlış olduğu savunup özür diledi. Sendika yöneticileri ise kendilerinin çağrısını yaptığı eylem nedeniyle işçilere özür diletilmesine ses çıkarmadı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türk Ceza Hukuku Derneği: Operasyonların meşru bir yanı yok

SONRAKİ HABER

Bomi’de kadın işçilere baskı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...