01 Kasım 2016 11:12

İkitelli, Alan Köyü Derneği’nde eğitim paneli 

İstanbul İkitelli’de Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Alan Köyü Derneği’nde eğitimin gericileşmesi ile ilgili panel düzenlendi.

Paylaş

İkitelli Dayanışmanın düzenlediği panele Eğitim Sen’li öğretmenler panelist olarak katıldı. Alan Derneğindeki panel öncesinde dernek üyelerinden oluşan müzik grubu müzik dinletisi sundu.

Panelde ilk olarak konuşan Sercan Karaaslan 4+4+4 sistemi ile çok sayıda çocuğun işçi olduğunu belirterek: “Bunun 126 tanesi iş cinayetlerine kurban gitti. Çok sayıda kız çocuğu okula gönderilmedi ve çocuk yaşta evlendirilerek hayata dahil edildi. Dindar ve kindar nesiller yaratılmak isteniyor. 15 Temmuz’da darbe girişimi sonrasında çok sayıda öğretmen ve akademisyen açığa alındı. İmam hatiplerin sayısı artırılarak öğrenciler imam hatiplere mecbur bırakıldı. Bu imamların yetersizliğinden değil, bilimsel, demokratik, laik eğitimin yerine geçirildi; sistemin ihtiyacı üzerine çoğaltıldı imam hatipler" dedi.

Vayiz Adıgüzel adlı öğretmen ise 12 bin öğretmenin açığa alındığını hatırlatarak: “Bugün ilçemizde de soruşturmalar başladı. Elbette hepimizin evi ailesi var. Borçları var. Ancak önemli olan bizim işsiz kalmamız değil. Hep birlikte karanlık günlere doğru gidiyor olmamız. Gün birlik olma günüdür. Gün kenetlenme günüdür" dedi. 

Bugünkü eğitimin geldiği noktanın eğitimin özelleştirilmesi olduğunu söyleyen Adıgüzel; şöyle konuştu. “Özel okullara mahkum bırakılıyoruz. Çünkü alternatiflerimizi ortadan kaldırılıyor. Hükümet bugün göreve aldığı öğretmenlere ‘sendikalı olmayın’ diyor. Biz görevden alındığımızda gelen yeni öğretmenler 5yıl sözleşmeli çalışacak. 5 yıl ne isterlerse onu yapmak zorunda bırakılıyor. Bizi bekleyen tehlike nedir? AKP’nin kendine biat eden nesiller yaratmak istemesi. Bütün özgürlükleri bilimsellikleri ortadan kaldırıp gerici toplumlar yaratmak isteniyor. Neden eğitim? Eğitim nedir? Eğitim bir yaşamı öğrenmektir. Eğitim evrensel değerlere bağlı insanlar yetiştirmektir. Peki bugün öylemidir. Elbette böyle değildir. Peki bizler ne yapıyoruz? ‘Çocuğum matematiği, Türkçeyi öğrendimi’ diye soruyoruz. En büyük miras bir çocuk yetiştirmektir. Çocuklarınızın tacize uğramasına izin vermeyin. Çocuklarınıza öğretin herşeyi, tacize uğradığında çığlık atmasını söyleyin" diye sözlerini bitirdi.

Panelistlerin sunumlarının ardından panele katılanların soruları ile devam edildi. (İstanbul/EVRENSEL).
 

ÖNCEKİ HABER

Cumhuriyet avukatları avukat kısıtlamasına itiraz etti

SONRAKİ HABER

BES: Hukuksuz soruşturmalar geri çekilsin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa