01 Kasım 2016 08:35

Yandaşlar bildiğiniz gibi...

Yandaş medya Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonu alkış tutarak verdi.

Paylaş

Meltem AKYOL

Cumhuriyet gazetesine önceki gün yapılan operasyon Türkiye’nin gündemine oturdu. Ülkenin en köklü gazetelerinden birine yapılan ve basın özgürlüğüne yeni bir darbe olarak nitelendirilen yapılan operasyonun gazetelerdeki yansıması ise içler acısı... Sabah, Yeni Şafak, Güneş, Akşam, Akit gibi yandaş gazeteler 1. sayfalarından detaylar vererek operasyona alkış tutarken, Star, Milliyet, Vatan gibi gazeteler de operasyonu küçük haberlerle gördü.  

AKŞAM: ‘KİMİN CUMHURİYET’İ’

Operasyonu 1. sayfalarında alkışlayan yandaş medya, Cumhuriyet’i ‘FETÖ’nün kalesi ilan etti, gözaltına alınan isimleri de hedefe koydu. Operasyonu manşetinden “Terörün Kalesine Operasyon” başlığı ile veren Güneş gazetesi Gazetenin Eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ı da hedef gösterdi. Operasyona alkış tutan gazeteyi ve gazetecileri ‘FETÖ’cü ilan etti. “Kimin Cumhuriyet’i” manşeti ile çıkan Akşam gazetesi adeta nefret kustu. Cumhuriyet’i ‘ihanet odaklarının operasyonuna gönüllü ortaklık’ yapmakla suçlayan gazete Can Dündar’la birlikte gazetenin ‘geleneksel çizgisi’nden uzaklaşmış olduğunu öne sürdü.

Cumhuriyet’in eski manşetlerinden örnekler veren Akşam, kullandıkları manşetlerin üzerine ise, ‘FETÖ Sözcüsü, PKK Destekçisi, Batı Şakşakçısı’ gibi ifadeler yazdı.

YENİ ŞAFAK: TERÖRE DESTEK VERDİ, DARBEYİ KIŞKIRTTI

Gazetecileri hedef almakla ünlenen Yeni Şafak gazetesi de operasyonu sürmanşetine taşıdı. ‘Teröre destek verdi, darbeyi kışkırttı’ diyerek henüz başlayan soruşturmaya ilişkin hüküm veren gazete “FETÖ ve PKK’nın sözcüsü gibi manşetler atan ve 15 Temmuz darbesini kışkırtıcı yayınlar yapan Cumhuriyet gazetesine operasyon yapıldı. Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ile birlikte 12 kişi gözaltına alındı” gibi ifadeler de kullandı.

AKİT NEFRET KUSTU...

Hemen her haberinde nefret suçu işleyen Akit gazetesi de Cumhuriyet’i hedef göstermeyi ihmal etmedi. Haberi ‘İhanet bültenine operasyon’ başlığı ile gören gazete “terör örgütleri FETÖ ve PKK yandaşlığı ile büyük tepki toplayan Cumhuriyet gazetesi yöneticileri ve yazarlarına operasyon yapıldı” ifadelerini kullandı. Gazete haberinde Cumhuriyet’i ziyaret eden CHP ve HDP’yi hedef göstermeyi de ihmal etmedi.

Star, Milliyet, Vatan gibi gazeteler ise 1. sayfalarında operasyona yalnızca küçük bir haber olarak yer verdi. ‘Cumhuriyet’e 15 gözaltı’ başlığı ile operasyonu haberleştiren Hürriyet gazetesi haberi hiçbir yorum yapmadan görmeyi tercih etti. 

CUMHURİYET: TESLİM OLMAYIZ!

“Teslim Olmayız” manşetiyle çıkan Cumhuriyet gazetesi gözaltına alınan yazarları Kadri Gürsel ve Hikmet Çetinkaya’nın köşelerini boş bıraktı.

Operasyonu basın özgürlüğüne darbe olarak niteleyen BirGün gazetesi ‘Bizleri Asla Teslim Alamayacaksınız’ manşeti attı.

Yaşanan sürecin karanlık olduğunun altını çizen gazetemiz Evrensel ‘Zifiri karanlığı birlikte aşacağız’ diyerek Cumhuriyet’e ve basın özgürlüğüne sahip çıkma çağrısı yaptı.

Bugün itibariyle bayilerde olan Özgürlükçü Demokrasi de operasyonu manşetine taşıdı. Gazete ‘Yarın çok geç olmadan...’ diyerek yaşanan sürece karşı mücadele çağrısı yaptı.


 

ÖNCEKİ HABER

İsveçli belediyelerden Kışanak ve Anlı mektubu

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Saray'dakine biat manşetleriyle çıksın istiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa