29 Ekim 2016 12:50

Erdoğan: Lozan'ı imzalayanlar sorumlu!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'da Yüksek Hızlı Tren Garı açılış töreninde konuştu.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'da Yüksek Hızlı Tren Garı açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, konuşmasında bir kez daha "idam" tartışmalarına değinerek "Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde ne varsa hepsi Türkiye'de de olacak. Niye benim ülkemi karıştırıyorlar. Niye benim ülkemde benim vatandaşımın verdiği vergiyle 15 Temmuz darbe girişimi alçaklığını yapan kansızlar ortaya çıkıyor. Onlar alçak, onlar da vatanseverlik diye bir şey yok. Yakın, yakın. Ben inanıyorum ki idam teklifi Meclis'ten geçecek. Ben de onaylayacağım. Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasını hiçbir güç engelleyemeyecek. Biz bu engelleri teker teker aşıyoruz. " ifadelerini kullandı.

'Lozan' da Erdoğan'ın gündemindeydi: "Gazi Mustafa Kemal'in çizdiği Misak-ı Milli birilerini rahatsız etti. Ben Lozan dedim rahatsız oldular. Burnumuzun dibindeki adalar bizimdi. O adalarda bizim eserlerimiz var. Bunların altına kim imza attıysa sorumludur sorumlu. Cumhuriyet'imizin kuruluşundan son 10 yıla kadar gelin 2.5 milyon kilometre kareyi orada kaybettik. Oralar kalsaydı 3.5- 4 milyon kilometre karelik toprak bizim olacaktı.

Birilerinin bizim topraklarımızda gözü var. PKK'nın yaptığı bu değil mi? Benim Mehmet'im Tendürek'te, Gabar'da bu vatan topraklarının korunmasının mücadelesini veriyor. Biz ne diyoruz hep tek bayrak, tek vatan, tek millet.

Ne işin var senin Pensilvanya'da, neden çekiniyorsun. Gelsene. Ben FETÖ'de kalanlara sesleniyorum. Öyle ya da şöyle yaptınız. Eğer hala oradalarda kalmaya devam ederseniz bilin ki bu halkın duvarına çarpacaksınız. Bu millet size bedelini ödetecek. Bölücü terör örgütünün inine girdik. FETÖ'nün de inine gireceğiz. Kimse kalkıp da bize mağdur edebiyatı yapmasın. Bunlar mağdur değil. Mağdur olan benim şehidimin ailesi. 2.194 gazimiz var. Şehidimiz bunlar. FETÖ değil.

Onlar o gece neler yaptılar. Güneydoğu ve Doğu'da şehit olanlar. Onlar ve yakınları bizim mağdurlarımız." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsviçreli vekillerden Kışanak ve Anlı'ya destek

SONRAKİ HABER

Talisca sakatlandı: 3 ay yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...