28 Ekim 2016 11:09

Ermenek'te ölen 18 madenci, katliamın 2'nci yılında anıldı

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde bulunan madende su baskını nedeniyle hayatını kaybeden 18 madenci, katliamın 2'nci yıldönümünde anıldı.

Paylaş

Karaman Ermenek’in Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde 28 Ekim 2014 günü Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağında su basması sonucu hayatını kaybeden18 madenci için mezarları başında anma düzenlendi. Maden faciasının 2'nci yıl dönümünde hayatını kaybeden madencilerin aileleri mezar başında buluştu.

Katliamda yaşamlarını yitiren 39 yaşındaki Tezcan Gökçe'nin babası Recep Gökçe ve annesi Ayşe Gökçe, mezarı temizledi ve dua etti. Acısının halen dinmediğini belirten Ayşe Gökçe, “Gözlerim hep yolda, oğlumun eve gelmesini bekliyor. Gözyaşlarımda iki yıldır hiç dinmedi” dedi.

‘BAŞKA ÇAREMİZ YOK’

Baba Recep Gökçe de, “Oğlum öleli 2 yıl oldu. Her gün ağlayıp duruyoruz. Elimizden gelen bir şey yok” dedi. Recep Gökçe diğer oğlu Alaaddin Gökçe'nin de işsiz olduğunu belirtti.

‘DİRİ DİRİ GÖMDÜLER BİZİ’

Ölen madencilerden Osman Çoksöyler'in eşi Şadiye Çoksöyler de sosyal paylaşım sitesi facebooktaki hesabından, eşinin ölümünün 2'nci yıl dönümü nedeniyle, mesaj paylaştı. Şadiye Çoksöyler mesajında “Hiç bir zaman sevmeyeceğim bu günü. Bizi bu günde diri diri gömdüler Osman’ım. İki yıl önce bu gece bu gün ayrılacağımızı bilmeden geçirdiğimiz son günümüzmüş. Diri diri gömdüler bizi aşkım. Ocağımızı, geleceğimizi söndürdüler. Biz neyin bedelini ödedik bilmiyorum ama; en ağır şekilde ödüyoruz. Yediğimiz içtiğimiz her şey zehir gibi kömür kokuyor. Yalnız sen gitmedin. Çocukların, ben; hepimizi bir gömdüler kömür karasına. Ciğeri beş para etmez patronların cebine gömdüler bizi” ifadelerini kullandı.

13 YIL 9 AY HAPİS

Maden faciasıyla ilgili Ermenek Ağır Ceza Mahkemesinde ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma’ suçundan yargılanan Has Şekerler Madencilik Şirketi sahibi Saffet Uyar ve Ermenek Cenne Linyit Kömürü İşletmesi teknik nezaretçisi Ali Kurt 13'er yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Belediyeyi seçimle alamayacaklarını biliyorlar

SONRAKİ HABER

Başkale'de yüksek kesimlere kar yağdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...