19 Ekim 2016 15:28

Adana’da uyuşturucu ve fuhuş protestosu

Adana'nın Beyazevler Mahallesi halkı, son zamanlarda sokaklarda ve parklarda artan fuhuş ve uyuşturucuyu protesto etti.

Paylaş

Adana’nın Çukurova ilçesinde Beyazevler Mahallesi halkı, son zamanlarda sokaklarda ve parklarda artan fuhuş ve uyuşturucuyu protesto etmek için Orhan Yalçın parkında bir araya geldi. Basın açıklamasını okuyan Arif Tekin “Son günlerde mahallemize dışarıdan gelerek sokaklarımızı ve park alanlarımızı kullanan şahıslar nedeniyle uyuşturucu ve fuhuş olayları ciddi boyutlara ulaşmıştır. Sokaklarımızda, parklarımızda umarsızca ve utanmazca gerçekleştirilen bu çirkin olaylara karşı emniyet birimlerine defalarca şikayette bulunmamıza karşın sorunlarımız maalesef ki çözüm bulmamıştır” dedi.

Tekin sözlerine şöyle devam etti: “Mahallemiz Beyazevler, ilimizin sakin ve tüm kültürel yozlaşmalara ve yoğun bir şekilde dışarıdan öğrenci nüfusu almasına karşın demografik yapısı içerisinde mahalleli olma kültürünü muhafaza edebilen nadir mahallelerden birisidir.

Biz Beyazevler mahalle sakinleri olarak, mahallemizi bu yozlaşmış kültürsüzlüğe, fuhşa ve uyuşturucuya teslim etmeyeceğiz. Fuhşun kendisini olağanlaştıran ve sistem içerisinde doğal bir sektörmüş gibi meşrulaştırmasına da direneceğiz. Sokaklarında, parklarında günün her saati özgürce ve güven içerisinde gezip dolaşacağımız bir mahalle oluncaya kadar mücadele edeceğiz.”

Mahalle sakinleri, bu tür sorunları emniyete şikayet etmelerine rağmen caydırıcı bir cezası olmadığı için durumun tekrar ettiğini dile getirdi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Büyükşehir emekçilerine kart işkencesi

SONRAKİ HABER

'Gülümseyen depresyon'a dikkat!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...