19 Mayıs 2012 11:20

Ülker İlköğretim İmam Hatip oluyor

Eyüp’te bulunan H. İslam-H. Şakire Ülker İlköğretim Okulunun İmam Hatip’e dönüşeceğinin söylenmesi üzerine veliler ayağa kalktı.Geçtiğimiz gün okullarının yerinde dönüşmesi için harekete geçen H.İslam-H.Şakire Ülker İlköğretim okulu velileri, okulun yerinde dönüşmesi i&c

Ülker İlköğretim İmam Hatip oluyor
Paylaş

Geçtiğimiz gün okullarının yerinde dönüşmesi için harekete geçen H.İslam-H.Şakire Ülker İlköğretim okulu velileri, okulun yerinde dönüşmesi için imza kampanyası yaparak seslerini duyurdu. Toplanan imzalar İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim edildi. Veliler yine Bimer ve Akim yoluyla ne istediklerini hükümet ve devlet yetkililerine iletti.

Bu çalışmalardan sonra velileri bilgilendirme ihtiyacı duyan Milli Eğitim, okulla ile ilgili düşüncesini okul yönetimi ve velilerle paylaştı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okulun İmam Hatip Orta kısmına dönüştürüleceğini, ilköğretim ve düz orta öğretimin kaldırılacağını açıkladı.

VELİLERDEN SERT TEPKİ!  

Bu kararı duyan veliler olaya sert tepki gösterdi. Geçtiğimiz gün sabah 8.30’da okul önünde toplanan veliler basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada veliler ilk ve orta öğretimin buradan kaldırıldığında büyük mağduriyet yaşayacaklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Yeni uygulamaya girecek olan İlk ve Ortaöğretim eğitim sisteminde, Milli Eğitim Bakanlığı 9 Mayıs 2012 tarihinde  20 nolu genelge yayınlamıştır. Bu genelgeye göre şartları uyan okullar tekli eğitime veya uymuyorsa ikili eğitime geçebilecekler deniliyor. Bizim okulumuzda şartlar tekli eğitime uymaktadır. Yani Ülker İ.Ö.O’nda ilk ve orta öğretim öğrencileri aynı anda, farklı ortamlarda eğitim alabilecek durumdalar. Okulumuzda bu hali ile uygulama yapılmasını istiyoruz. Ayrıca farklı bir okula gitme düşüncesi kabul edilemez bir durumdur. Diğer okullar bize uzaktır, çocuklarımız diğer okullara giderken araç trafiği, kar-kış şartları, sataşmalar vb. gibi çeşitli riskler altında olacaktır. Farklı okulların da buraya gelmesi onlar için sorun olurken, başka toplumsal sorunların çıkma riski de vardır.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlıkta dönüşüm şiddeti arttırdı

SONRAKİ HABER

Çay üreticileri eyleme hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...