19 Mayıs 2012 10:24

‘Hangi gençlik bayramı?’

Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi (TÖDİ) Taksim Tramvay Durağı’nda bir araya gelerek 600 öğrencinin cezaevinde olduğu bir dönemde gençlik bayramının kutlanamayacağını söyledi.Basın açıklamasını okuyan Turgut Ağabeyoğlu, binlerce ortaöğretim öğrencisi ve  600 üniversitelinin cezaevinde olduğunu

‘Hangi gençlik bayramı?’
Paylaş

Basın açıklamasını okuyan Turgut Ağabeyoğlu, binlerce ortaöğretim öğrencisi ve  600 üniversitelinin cezaevinde olduğunu belirtti. 209 öğrencinin cezaevinden öğrenimini devam ettirmeye çalıştığını söyleyen Ağabeyoğlu, “Paralı eğitime, uzaktan eğitime bir de mahpustan eğitim eklendi” dedi.

‘BEŞ MİLYON GENÇ İŞSİZ’

“Yüz binlerce genç, okul sıralarında olması gerekirken işçilik yapıyor” diyen Ağabeyoğlu genç işsiz sayısının beş milyona ulaştığını vurguladı. Ağabeyoğlu, gençliğin bir yandan baskıya, bir yandan da işsizliğe karşı mücadele ettiğini söyledi.

‘ÇOCUK GELİN DÖNEMİNE GEÇİLİYOR’

Ağabeyoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “ 4+4+4 ile birlikte, ikinci 4’ten sonra erkek çocukları atölyelere, kız çocukları kocaya. Tüm yurtta çocuk işçi, çocuk gelin dönemine geçiliyor. Lise öğrencisiyken evlenmek mi istiyorsunuz! Onun da yolu açılıyor.”  

SAYGI DURUŞUNA KARŞI KAYGI DURUŞU

Ağabeyoğlu Kürt öğrencilerin okullarda saldırılara uğradığını, Rum ve Ermeni gençlerin ise çoğu zaman kimliklerini saklamak zorunda kaldığını ifade etti. Ağabeyoğlu, Terörle Mücadele Kanunu nedeniyle de yüzlerce öğrencinin cezaevlerinde olduğunu söyledi. Açıklamanın ardından, gençler saygı duruşuna gönderme yaparak kaygı duruşuna geçti. Eylem, üzerinde “barış” yazılı kağıt uçakların uçurtulmasıyla sona erdi. (İstanbul/EVRENSEL)


19 MAYIS KUTLANDI

Öte yandan ilk kez resmi tören yapılmadan kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda yurdun birçok kentinde yürüyüşler ve kutlamalar yapıldı. İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerde halkın katılımı yoğun oldu. Ankara 19 Mayıs Stadyumu’ndaki kutlamalar öncesi gençlik yürüyüşü yapıldı. Ulus’taki Atatürk Anıtı’na da çelenk bırakıldı. Daha sonra öğrencilerin çeşitli dans gösterileri ve oyunlar  sahnelendi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDK’den 21 Mayıs açıklaması

SONRAKİ HABER

Cemil Ekşi yolsuzluktan tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...