19 Mayıs 2012 07:41

TMMOB’dan KESK ve Kamu-Sen grevine destek

TÜRKİYE Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB), KESK ve Kamu-Sen’in 23 Mayıs tarihinde ortaklaşa yapacağı greve destek vereceklerini açıkladı.TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, AKP’nin milyonlarca emekçinin taleplerini görmezden geldiğini ifade ederek emekçilere yoksulluğu ve sefaleti sunmaya devam ettiğini s&ou

TMMOB’dan KESK ve Kamu-Sen grevine destek
Paylaş

TÜRKİYE Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB), KESK ve Kamu-Sen’in 23 Mayıs tarihinde ortaklaşa yapacağı greve destek vereceklerini açıkladı.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, AKP’nin milyonlarca emekçinin taleplerini görmezden geldiğini ifade ederek emekçilere yoksulluğu ve sefaleti sunmaya devam ettiğini söyledi. Soğancı, “Memura müjde manşetleriyle verilen ve adına toplusözleşme denilen zeminin AKP tarafından sınırları çizilen ve emekçilerin üretimden gelen gücünü elinden alan bir dayatma olduğu bir kez daha anlaşılmıştır” dedi. Mehmet Soğancı, sendikal hak ve özgürlükler konusunda yasakçı düzenlemeleri nedeniyle yıllardır ILO’nun denetim organları tarafından kara listeye alınan Türkiye’nin, AKP’nin hazırladığı yasal düzenlemelerle aynı anlayışı devam ettirdiğine vurgu yaptı. Soğancı, 23 Mayısta TMMOB’nin bütün örgütlü gücüyle kamu emekçilerinin yanında olacağını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kromsan ve Soda Sanayi işçileri greve çıktı

SONRAKİ HABER

CEHA işçileri cami çıkışında destek istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...