13 Ekim 2016 18:59

Dr. Gergerlioğlu Facebook paylaşımı nedeniyle açığa alındı

SEKA Devlet Hastanesi’nde uzman doktor olarak görev yapan Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu Facebook paylaşımı nedeniyle valilik tarafından açığa alındı.

Paylaş

Caner AKTAN
Kocaeli

Facebook hesabından yaptığı bir paylaşım nedeniyle hakkında Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekterliği tarafından soruşturma açılan Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, aynı gün, ifadesi alınmadan Kocaeli Valiliği tarafından açığa alındı. 
Dr. Gergerlioğlu Facebook hesabından “Bu fotoğrafa bakıp niye bu savaşın bitirip tüketmekten başka anlamı olmadığını anlarsınız. Analar aynı, bayraklar farklı..! Ölünce farkımız kalmıyor birbirimizden.! Çocuklarımızın tabutu yan yana duracağına, dirisi yan yana dursun, eşitçe, kardeşçe ve omuz omuza” mesajını vermişti.

LİNÇ KAMPANYASI BAŞLATILDI

Aynı zamanda T24 yazarı olan Gergerlioğlu hakkında linç kampanyası başlatıldı. Başta BBP olmak üzere hakkında birçok kurum temsilcisi tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Gergerlioğlu, sosyal medya üzerinden verdiği mesajın arkasında olduğunu savunarak kendisine hakaret edenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘KARAR HUKUKSUZDUR’

Açığa alınmasıyla ilgili açıklama yapan Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Hakkı, adaleti, barış talebini dillendirdiğim için bu karar alınmıştır. Bu kararla boyun eğeceğimi sanan varsa yanılır. Bu hukuksuz karara karşı mücadele edeceğim ve sonuç ne olursa olsun ilkelerimden vazgeçmeyeceğim.Kamu idaresi adına bu karara atılmış imza, nezdimde sadece ve sadece haksızlık, hukuksuzluktur” dedi.

ÖNCEKİ HABER

İtalyan yargı ve basın mensupları, Türkiye için eylem yaptı

SONRAKİ HABER

‘Üç Kanatlı Masal Kuşu’ Oğuz Tansel 100 yaşında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa