13 Ekim 2016 18:02

Antonio Guterres Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri seçildi

Eski Portekiz Başbakanı ve BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, Ban Ki-moon'un yerine BM Genel Sekreteri seçildi. 

Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, 31 Aralık'ta görev süresi dolacak Ban Ki-moon'un yerine, eski Portekiz Başbakanı ve BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres'i Genel Sekreter olarak seçti. 

New York'taki BM Genel Merkezi'nde oy birliğiyle resmen görevine getirilen Guterres, 1995-2002 yılları arasında Portekiz başbakanlığı, 2005-2015 yılları arasında da BM Mülteciler Yüksek Komiserliği görevlerinde bulunmuştu.

Görevini 31 Aralık'ta Guterres'e devredecek olan Ban Ki-moon, Guterres'in Mülteciler Yüksek Komiserliği yaptığı dönemde milyonlarca insan için umut kaynağı olduğunu dile getirdi. ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power da "Bu yıl Güvenlik Konseyi'nin önerdiği adaylardan 7'si kadındı. Geçmiş yıllara göre iki kat fazla kadın aday vardı. Bay Guterres'in özellikleri arasında kadın olmak yok ama, cinsel eşitliği sağlama çabaları BM tarihinde iz bırakacak şekilde" dedi.

BM Genel Sekreteri olarak resmen seçilmesinin ardından kısa bir açıklama yapan Guterres, BM ilkelerine bağlı olarak tüm ülkelere eşit hizmet vereceğini belirtti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

TFF Başkanı Yıldırım Demirören: Fatih Terim'le yola devam

SONRAKİ HABER

Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar disipline sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...