13 Ekim 2016 11:08

Adana'da sokak düğünleri yasaklandı

Adana Valiliği, IŞİD'in 20 Ağustos'ta Gaziantep'te sokaktaki kına törenine yönelik saldırısının ardından sokak düğünlerinin yasaklandığını duyurdu.

Paylaş

Adana Valiliği, IŞİD'in 20 Ağustos'ta Gaziantep'te sokaktaki kına törenine yönelik saldırısının ardından sokak düğünlerinin yasaklandığını duyurdu.

Adana Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 12 Ekim itibariyle kentte kamuya açık cadde, sokak, boş arsa ve alanlarda yapılan düğün, nişan, sünnet, asker uğurlanması gibi etkinlikler yasaklandı. Yasağın ne kadar süreceğine ilişkin bilginin yer almadığı duyuruda, şöyle dendi:

"20 Ağustos'ta Gaziantep'te bir düğün töreni esnasında meydana gelen terör saldırısında çok sayıda vatandaşımız yaralanmış ya da hayatını kaybetmiştir. Bu olay milli kültür ve geleneğimizin bir parçası olan ve ülkemiz genelinde vatandaşlarımız tarafından açık ve kapalı alanlarda yapılan düğün ve benzeri etkinliklere yönelik tedbirler alınmasını zaruri hale getirmiştir. Bu kapsamda, halkın huzuru, can ve mal güvenliği, milletin birlik ve beraberliğine kast eden, kamu düzeni ve bütünlüğünü tehdit eden terör eylemlerinin engellenmesi ve üzücü olayların yaşanmaması için ilimiz genelinde kamuya açık cadde, sokak, boş arsa ve alanlarda yapılan düğün, nişan, sünnet, asker uğurlanması gibi etkinliklerin yapılması yasaklanmıştır. Yasaklama kararının uygulanmasından, kontrol ve takibinden Belediye Başkanlıkları, kolluk teşkilatları ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü sorumludur." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tayland kralı yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Irak'tan Türkiye'ye nota

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...