13 Ekim 2016 09:07

Muhabirlerimiz İbrahim Polat ve Cemil Uğur'a dava açıldı

Tutuklu bulunan Evrensel Gazetesi Mersin Muhabiri Cemil Uğur ve tutuksuz yargılanan Muhabir Halil İbrahim Polat hakkında dava açıldı.

Paylaş

Mersin’de haber takibi yaparken gözaltına alınan ve 16 günlük gözaltının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ancak 6 Ekim'de tutuklanan Evrensel Muhabiri Cemil Uğur ve tutuksuz yargılanan Halil İBrahim Polat hakkında dava açıldı.

Konuyla ilgili Evrensel'e bilgi veren Avukat Tugay Bek, “Uğur’un davası açılmış durumda ve Mersin 2. Ağır Ceza mahkemesine gitti. Yargılamayı yapacak olan 2. Ağır Ceza Mahkemesinden duruşmayı beklemeksizin, dosyanın kabulüyle birlikte Cemil Uğur’un tahliyesine karar vermesini istedik. Aynı suçlamalarla yargılanan ve serbest bırakılan diğer muhabir Halil İbrahim Polat’la Cemil Uğur arasında deliller ve pozisyon açısından bir farklılık olmamasına rağmen Uğur’un tutukluluğunun devam etmesinin hukuka uygun olmadığı talebinde bulunduk. Mahkemenin de bu durumu göz önüne alarak Uğur’un tahliyesine karar verebileceğini düşünüyoruz” dedi. Bek, Uğur'un maruz kaldığı adaletsizliğin bir an önce son bulmasını beklediklerini ifade etti. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Tekerlekli sandalyesiyle Senegal’i fotoğrafladı

SONRAKİ HABER

Pres makinesine sıkışan işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa