10 Ekim 2016 19:38

Mersin Muhabirimiz Halil İbrahim Polat gözaltına alındı

Mersin'de 16 günlük gözaltının ardından serbest bırakılan Muhabirimiz Halil İbrahim Polat tekrar gözaltına alındı.

Paylaş

Mersin’de haber takibi yaparken gözaltına alınan ve 16 günlük gözaltının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan muhabirimiz Halil İbrahim Polat akşam saatlerinde tekrar gözaltına alındı. 

Mersin Muhabirlerimiz Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat haber takibi sirasında gözaltına alınmış ve 16 günlük gözaltı sonrasında serbest bırakılmıştı.

Daha sonra İl dışına çıkma izni almak için karakola giden Cemil Uğur, hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan Uğur, "örgüte üye olmak" ve "örgüt propagandası" suçlamalarıyla tutuklanmıştı. 

Cemil Uğur’un tutuklanmasının ardından bugün de birlikte gözaltına alındığı Halil İbrahim Polat akşam saatlerinde gözaltına alındı

Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat’ın avukatları Tugay Bek, gazetemize yaptığı açıklamada "Müvekkillerimiz 16 günlük gözaltı sonrasında savcılık tarafından "örgüte üye olmak" ve "örgüt propagandası" suçlamalarıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişlerdi. Mahkeme müvekkillerimizi adli kontrol şartıyla serbest bırakmıştı. Fakat savcı karara itiraz etmiş ve haklarında yakalama kararı çıkarttırmış. Cuma günü Cemil Uğur gözaltına alındıktan sonra "örgüte üye olmak" ve "örgüt propagandası" iddiasıyla tutuklanmıştı. Bugün de akşam saatlerinde müvekkilimiz Halil İbrahim Polat gözaltına alındı. Polat şu anda emniyette gözaltında ve yarın da Sulh Ceza Mahkemesine çıkarılacağını düşünüyoruz” dedi.

Tugay Bek Uğur ve Polat hakkındaki tutuklama kararının haksız bir tutuklama olduğunu belirten Bek “Müvekillerimizin mesleklerini icra ederken gözaltına alınması hukuksuz bir durum” dedi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Sakatat imalathanesinde çalışan 14 yaşındaki çocuk öldü

SONRAKİ HABER

Gazi Mahallesi’nde 10 Ekim anması ve forum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa