18 Mayıs 2012 11:06

Şırnak’ta sadece bir doğum doktoru var!

Ayda ortalama 350-400 kadının doğum yaptığı Şırnak’ta, sadece Cizre ilçesinde bir kadın doğum doktoru bulunuyor. Günde 70-80 hastaya bakan Kadın Doğum Uzmanı Doktor Murat Ekmez, şu an için Şırnak ve ilçelerinde tek kadın doğum doktorunun kendisi olduğunu belirterek, şimdiye kadar bir anne ya da bir bebeğin yaşamını yitirmemiş olmasını b

Şırnak’ta sadece bir doğum doktoru var!
Paylaş

Silopi’de bulunan 2 kadın doğum uzmanı doktorun izne ayrılmaları nedeniyle Şırnak başta olmak üzere ilçe ve köylerdeki kadınlar doğum için Cizre Devlet Hastanesine geliyor. Hastanede şu an için sadece bir doktor bulunuyor. Kadın Doğum Uzmanı Doktor Murat Ekmez, günde 70 ila 80 hastaya baktığını söyleyerek, Şırnak ve bütün ilçelerinde kadın doğum doktoru sıkıntısı olduğunu söylüyor. Ekmez, doktor eksikliğinden dolayı ilçelerdeki ve köylerdeki hastaların da Cizre’ye yöneldiğini ifade ediyor.

AYDA 350-400 DOĞUM

Ekmez, ayda yaklaşık 350-400 doğum gerçekleştiğini ifade ederek, “Bu doğumların yüzde 10’u sezaryen, geriye kalan kısmı ise normal doğum olarak gerçekleşiyor. Diğer branşlarda birden fazla doktor çalışırken, kadın doğum gibi önemli bir branşta doktor sayısının bu kadar az olması hayati tehlike arz ediyor. Bu güne dek bir anne ya da bebeğin yaşamını yitirmemiş olması bizim için büyük şans” diyor. Cizre gibi bir ilçede en az 3 kadın doğum uzmanı doktorun bulunması gerektiğini vurgulayan Ekmez, “Hastalar muayene olabilmek için sabahın altısından itibaren hastane kapılarına gelip sırada beklemek zorunda kalıyor. Doktor olarak hasta yoğunluğundan şikayetçi değilim ancak hastaların çektiği eziyet sırada beklerken bin kat artırıyor” şeklinde konuşuyor. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

KESK, tutuklu öğretmen Aslan’a özgürlük istedi

SONRAKİ HABER

Togo işçileri Ankaralı emekçilerden destek istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...