10 Ekim 2016 08:15

Kapatılan Zarok TV’ye şarkılı destek

Şubadap Çocuk, kapatılan Kürtçe çizgi film kanalı Zarok TV için şarkı besteleyerek kanalın açılmasını istedi.

Paylaş

Şubadap Çocuk, kapatılan Kürtçe çizgi film kanalı Zarok TV için şarkı besteleyerek kanalın açılmasını ve çocukların kendi anadillerinde çizgi film izleme olanağının engellenmemesini istedi.

Geçtiğimiz günlerde Başbakanlık emri ile OHAL kapsamında birçok muhalif yayın organının kapısı mühürlenmiş, canlı yayında yayınları kesilmişti. Kapatılan kanallar arasında yalnızca çocuklar için Kürtçe yayın yapan Zarok TV de vardı. Zarok TV’nin kapatılmasıyla binlerce çocuk sürekli izlediği ve anadilini öğrendiği/pekiştirdiği bir televizyondan uzak bırakıldı.

Yayınına geçen sene 21 Mart’ta başlayan Merkezi Diyarbakır'da olan Zarok TV, Kürtçe'nin Kurmanci, Zazaki ve Sorani lehçelerinde çizgi filmlerin yanı sıra çocuklara yönelik programlar yapıyordu. Zarok TV'nin çıkarılan KHK ile bölücü yayın yaptığı gerekçesi ile kapatılmasına birçok çevreden tepki geldi. Yalnızca çizgi film, çocuk programları ve klipleri paylaşan bir kanalın nasıl bölücü yayın yapacağı sorusu ise hala yanıt bulamamış durumda.

Zarok TV’nin kapatılmasının ardından yayınlanan birçok dayanışma mesajına Praksis Müzik Kolektifi içinde çocuk şarkıları besteleyen Şubadap Çocuk’tan şarkılı destek geldi. "Zarok TV açılsın, çizgi film başlasın!"  adındaki şarkı ilk günden büyük beğeni topladı.

'ANADİLİNDE ÇİZGİ FİLMİ ÖNEMSİYORUZ'

Şubadap Çocuk’tan konuştuğumuz Semih Tokkuzun "Ülke açık faşizm altında ve Zarok TV’nin bölücü faaliyet yaptığı için kapatılması da faşizmin absürtlüğünü gösteriyor. İktidarın, yalnızca çocuklar için yayın yapan bir kanalı kapatması halktan ne kadar korktuğunu gösteriyor. Şubadap Çocuk olarak çocukların anadilinde çizgi film izlemelerini önemsediğimizden biz de son 6 aydır Zarok TV ile beraber çalışmalar yapıyoruz. Kapatmanın iktidarın Kürtçe alerjisi yüzünden olduğunu görüyoruz. Bunun için biz de en iyi bildiğimiz şey olan müzik ile dayanışma göstermek istedik" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ayşe Deniz ve Berna Koç mezarı başında anıldı

SONRAKİ HABER

‘Edebiyat, hayır demektir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...