10 Ekim 2016 07:56

A101, başarı hikayesi yazan işçilere 'şükranını' sundu

Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan A101’de, Türk-İş’e bağlı Tez Koop-İş’e üye olan 9 işçi tazminatları ödenmeden işten atıldı.

Paylaş

Türkiye'nin en yaygın market zincirlerinden olan A101, aldığı ödülleri sıralayarak şu duyuruyu yaptı: “On binlerce emeğe on binlerce teşekkür. Bizi istihdam Türkiye şampiyonu yapan, her gün yeni baştan yazdığımız başarı hikayemizde baş rol oynayan 81 ildeki on binlerce değerli çalışanımıza şükranlarımızı sunuyoruz.” Ancak A101 Samsun’da ağır çalışma koşullarına karşı sendikalaşan işçileri kapı önüne koydu. Üstelik tazminatları bile ödenmeden.

Samsun’un Atakum ilçesinde bulunan A101’de, Türk-İş’e bağlı Tez Koop-İş’e üye oldukları için işten atılan işçiler, yaptıkları eylemle işten atmayı protesto etti. Atakum ilçesi Yeni Mahalle Şubesi önünde toplanarak yöneticilerin baskılarına ve rızaları dışında fazla mesai yapmaya karşı sendikalaştıklarını dile getiren işçiler, sendikalı olarak işe geri dönme talebini dile getirdi.

İşçiler adına açıklama yapan Tamer Yiğit, işyerinde yaşadıkları sorunları yöneticilere iletmelerine rağmen çözülmediğini, aksine baskıların daha da arttığını söyledi.

TAZMİNAT HAKKI GASBEDİLDİ

Yeterli personel olmaması nedeniyle yoğun çalışmak zorunda kaldıklarını, şirket politikası gereği, mağaza sorumlusunun da sürekli envanter baskısına maruz kaldığını ifade eden Yiğit, “Bir süre önce işyerinde bu koşulların değişmesi için sendikal örgütlenme çalışmasına başladık. Fakat şirket yönetimi bizleri sorgu odalarına çekerek, çeşitli bahanelerle bizlere bir adli suçlu gibi yaklaşmış, bizleri işten atmıştır. Bütün emeğimize rağmen A101 patronları bizi işten atmakla kalmamış, bütün tazminat haklarımızı da gasbetmiştir. A101 patronları sendikal faaliyetimizi engellemeğe çalışarak suç işlemektedir” dedi.

‘İŞİMİZİ GERİ İSTİYORUZ’

Yiğit, işyerindeki baskıları şöyle sıraladı: “Zorunlu fazla mesai uygulaması, yöneticilerin arkadaşlarımıza yönelik baskıları, işyerinde kötü koşulları değiştirmeye çalışan işçi arkadaşlarımıza yapılan işten çıkarılma tehditleri, envanter ve çeşitli bahanelerle uygulanan tutanak baskısı.”

“Bizler A101 işçileri olarak köle değiliz emekçiyiz, iş yerlerimizde insanca çalışma koşulları istiyoruz” diyen Yiğit, sendikal çalışma nedeniyle işten atılan işçilerin işini geri istediğini söyledi. Yiğit, “Biz onurlu mücadelemizin sonuna kadar arkasında olduğumuzu A101 emekçilerine, A101 patronlarına ve bütün kamuoyuna duyuruyoruz” dedi. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim’e göz yumanları halka anlatmaya devam edeceğiz

SONRAKİ HABER

Ayşe Deniz ve Berna Koç mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...