18 Mayıs 2012 10:51

İsmim Şerzan Kurt...

Polis kurşunuyla yaşamını yitiren Üniversite Öğrencisi Şerzan Kurt için HDK İstanbul Gençliği üyeleri ve Barış Anneleri tarafından meşaleli yürüyüş yapıldı.HDK İstanbul Gençliği tarafından İstiklal Caddesi’nde düzenlenen yürüyüşe yüzlerce HDK Gençliği üyesinin yanı sıra Bar

İsmim Şerzan Kurt...
Paylaş

HDK İstanbul Gençliği tarafından İstiklal Caddesi’nde düzenlenen yürüyüşe yüzlerce HDK Gençliği üyesinin yanı sıra Barış Anneleri ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel de katıldı. Galatasaray Lisesi önünden başlayan yürüyüş Taksim Tramvay Durağı’nda sona erdi.

‘ADALETİ TOZLU RAFLARDA UNUTTULAR’

HDK İstanbul Gençliği adına yapılan ortak açıklamada, Şerzan Kurt’un ağzından şu cümleler dile getirildi: “İsmim Şerzan Kurt. 21 yaşındayım. Muğla Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencisiyim. Birçoğunuz ismimi uğradığım faşist saldırı sonucu hayatımı kaybetmem ile duydu. Kürt olmam katlime vacip görülmem için yetti. İsmim Şerzan Kurt. 21 yaşındayım. Ve size hep 21 yaşımdan anlatacağım. 17 yaşındaki Erdal Eren’in yaşını bir gecede büyüterek, astılar. Beni sokak ortasında devletin kurşunuyla, devlet adına vurdular. Muğla Emniyet Teşkilatı’nda görevli, ‘derin’ lakabıyla anılan polis Gültekin Şahin’dir katilim. Şimdi mahkeme kapılarında adaletin kırıntılarına bile rastlayamıyorum. Muğla’dan Eskişehir’e taşıdılar davamı. Taşırken adaleti tozlu raflarda unuttular.”

‘TEK ÇÖZÜM YOLU BARIŞTIR’

Yapılan ortak açıklamanın ardından Milletvekili Levent Tüzel de kısa bir konuşma yaptı. Tüzel, Şerzan’ın hesabını sormak için yürüyüş yaptıklarını belirterek, “Şerzan Kurt, demokratik hakkını kullanırken katledildi. 2 yıl geçti üzerinden adalet tecelli etmedi. Şerzan’ın demokratik eyleme katılması suç olarak görüldü. Bu kafa devlete egemen bir kafadır. Ülkemizde, tekçilik, despotluk ve Hitler’i aratmayacak işler ve açıklamalar yapılmaktadır. Bunlar çözüm değildir. Ülkemizin demokratikleşmesi için tek çözüm yolu barıştır. Hükümetin ve devletin yapması gereken budur. Demokratik bir ülke istiyoruz ve katillerin cezalandırılmasını” diye konuştu. Tüzel’in açıklamasının ardından eylem sonlandırıldı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Alo 147: Öğretmeni darp edeceğim

SONRAKİ HABER

Kart’tan Karakullukçu hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...