07 Ekim 2016 14:24

'Emekçilerin sesi olan Uğur'u serbest bırakın'

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu tutuklanan Mersin Muhabirimiz Cemil Uğur'un serbest bırakılması için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Paylaş

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu tutuklanan Mersin Muhabirimiz Cemil Uğur'un serbest bırakılması için basın açıklaması gerçekleştirdi.

"Cemil Uğur serbest bırakılsın, " Ne darbe, ne OHAL, demokrasi derhal" sloganları atan emekçiler kendi haberlerini gündeme taşıyan Uğur'un serbest bırakılmasını istedi.

Mersin Forum önünde yapılan açıkamayı okuyan BES Mersin Şube Başkanı Yusuf Kaya, hükümetin halktan, emekçilerden gizleyecek şeyleri olduğunu belirterek susturulmak istenenin halkın demokrasi, barış ve özgürlük talepleri olduğunu ifade etti.

Darbe ile hesaplaşacağını söyleyenlerin OHAL ile var olan demokrasi kırıntılarını ortadan kaldırdığını söyleyen Kaya, televizyon ve gazete kapatmalarına da tepki göstererek tek sese razı olmayacaklarını, laik, demokratik bir ülkede eşit haklar temelinde yaşama taleplerinde ısrar edeceklerini söyledi. Kaya, dün barış talep eden akademisyenlere tahammül edemeyenlerin emekçilere tarafsız haber sunan basını da susturmak istediğini belirterek başta Cemil Uğur olmak üzere tutuklu bulunan tüm basın emekçilerinin serbest bırakılmasını istedi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yarkadaş: Gazeteciler üzerinden topluma mesaj veriliyor

SONRAKİ HABER

Yücel Boru’da iş cinayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa