07 Ekim 2016 09:27

Gazeteciye kelepçe halka gözdağıdır

Evrensel Muhabiri  Cemil Uğur'un tutuklanmasını eleştiren Milletvekili Barış Yarkadaş, 'CHP olarak Cemil Uğur'un dava sürecini takip edeceğiz' dedi.

Paylaş

Uğur’un “Terör örgütü üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak"la suçlandığını belirten Yarkadaş, şunları söyledi: 

“Evrensel Muhabiri Cemil Uğur'un tutuklanması ve ters kelepçe vurularak cezaevine götürülmesi, hem gazetecilere hem de halka yönelik gözdağı sürecinin sürdüğünü gösteriyor. Bir gazeteci, elleri arkadan kelepçelenerek, cezaevine götürülüyor. Halka teşhir edilen gazeteci üzerinden, topluma mesaj veriliyor. 

Bunca gün gözaltında kalan bir gazeteci, mahkemede serbest bırakılıyor ancak savcılık ısrarla tutuklanmasını istiyor... Sonuçta savcılığın istediği gerçekleşiyor."

KAÇMA ŞÜPHESİ YOK!

CHP'li Yarkadaş, Cemil Uğur'un kaçma şüphesi olmamasına rağmen tutuklanmasını da eleştirdi ve sürece ilişkin çarpıcı bir bilgi verdi:

"Cemil Uğur, 14 gün gözaltında kaldı. Mahkeme sorgunun ardından adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Her gün karakola giderek imza verdi. Dün de bir akrabasının düğünü için, şehir dışına çıkma izni alabilmek için karakola gidiyor ve polise başvuruyor. 

15 GÜNDÜR KAÇMADI

Polis başvuruyu işleme koyarken, Cemil Uğur hakkında yakalama kararı olduğu görülüyor. Evrensel muhabiri bunun üzerine yaklaşık 15 gündür her sabah gelip imza attığı karakoldan mahkemeye götürülüyor. Kaçmadığı ve kaçmayacağı belli olan muhabir, buna rağmen cezaevine konuldu. Türkiye’de gazetecilik yapmak gitgide zorlaşıyor. Gazetecilik, neredeyse imkansız hale geliyor."

Bir kaç gün önce İMC TV, Hayatın Sesi, TV10 ve Özgür Radyo'nun susturulduğunu da hatırlatan Yarkadaş, "İktidar, gazetecilere yönelik operasyonlara doymuyor" dedi. 

TERS KELEPÇEYİ UNUTMAYACAĞIZ 

CHP İstanbul Milletvekili - Medyaya Yönelik Baskıları İzleme Komisyonu Üyesi Barış Yarkadaş sözlerine şöyle devam etti:

"İktidar, belli ki dışarıda tek bir muhalif ses kalmayana dek gözdağı operasyonlarını sürdürmeye kararlı. 

Türkiye’nin aydınları, gazetecileri ve sanatçıları da bu karanlık plana karşı aynı kararlılıkla mücadele etmeli ve teslim olmayacağını göstermelidir. Biz CHP olarak hem Cemil Uğur’un hem de cezaevindeki tüm gazetecilerin dava süreçlerini yakından takip edeceğiz. Cemil Uğur'a vurulan ters kelepçeyi unutmayacağız; unutturmayacağız..."
 

ÖNCEKİ HABER

Kamuda açığa almalar Bursa’da protesto edildi

SONRAKİ HABER

Adana’da İnsan Hakları İhlallerinde Hekim Sorumluluğu Paneli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...