17 Mayıs 2012 13:31

S&P’den ‘not’ savunması

ÖZÜR dilediği söylentileri gazetelerde çıkan ve Türkiye’nin kredi notu görünümünü durağana çeviren ABD’li kredi derecelendirme kuruluşu S&P, kararında ısrarcı. Tepkiler üzerine kendini savunmaya Türkiye’ye gelen S&P, Başbakan Erdoğan’ı duygusal olarak tanımlarken, “Kontrat iptal

S&P’den ‘not’ savunması
Paylaş

ÖZÜR dilediği söylentileri gazetelerde çıkan ve Türkiye’nin kredi notu görünümünü durağana çeviren ABD’li kredi derecelendirme kuruluşu S&P, kararında ısrarcı. Tepkiler üzerine kendini savunmaya Türkiye’ye gelen S&P, Başbakan Erdoğan’ı duygusal olarak tanımlarken, “Kontrat iptal edilebilir” dedi.
Türkiye’nin not görünümünü düşüren S&P yöneticisi Coughlin, cari açığa vurgu yaparak, “Başbakan gözlemlerimizi Türkiye’ye saldırı olarak görmüş olabilir. Kesinlikle böyle değil. Zorluklara işaret ediyoruz. Kendisi de farkında. Herkesin şirketine, ülkesine duygusal bağı var” dedi.
S&P İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında “Türk ekonomisinin üzerinde büyük cari açık baskısı var. Bu ele alındıkça, 5 - 10 yıl içinde, yönelim yukarı doğru olacaktır” dedi. Erdoğan’ın tepkisine de değinen Coughlin, şunları söyledi:
“Başbakan’ın sözleri çok da olağandışı değil. Benzer reaksiyonlar alıyoruz. ABD’nin notunu düşürdüğümüzde ABD hükümetinden tepki aldık. 3.5 yıl önce İspanya da notunu indirdiğimizde mutlu olmadı. Başbakan bizim Türk ekonomisiyle ilgili gözlemlerimizi Türkiye’ye yönelik saldırı olarak görmüş olabilir. Eleştiriyi hoş karşılamıyorlar.”
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir greve hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

TSK'den 'haber gerçeği yansıtmamaktadır' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa