01 Ekim 2016 10:34

Çocuklar okusun diye bütün sıkıntılara katlanıyoruz

Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi nereye gidiyor? Okullara para verilmiyor mu, okullar her şeyi öğrenciden alıyor...

Paylaş

Merhabalar 
Ben Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesinde bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. 36 yaşındayım;16 yaşından itibaren 20 yıldır işçiyim, hep çalışıyorum ama eşim de çalıştığı halde çocuklarımızın, evin ihtiyaçlarını ancak karşılayabiliyoruz. 
14 yaşında bir kızım, 2 yaşında bir oğlum var. Çevremizdeki tek maaşlı ailelerin nasıl sıkıntı yaşadığını görünce işsiz kalmaktan korkuyorum. 
Okullar açıldı. Okul kıyafeti, defter, kalem, servis, beslenme, üstüne her ders için yardımcı kitap, yok test kitabı, yok deneme sınavı paraları yetişilmiyor. Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi nereye gidiyor? Okullara para verilmiyor mu, okullar her şeyi öğrenciden alıyor. 
Biz de, zamanında zaten yokluktan okuyamamışız, bari çocuklarımız okusun diye çalışma koşullarına razı geliyoruz.
Merkezi yerleştirmeye göre çocuklarımızın puanı iyi bir lise için tutsa bile ulaşım parası, uzaklık vs. diyerek yakın okulları tercih etmek zorunda kalıyoruz. Yani çocuklarımız okusun diye çalışıp yoruluyoruz ama eğitim sistemimizin adaletsizliği nedeniyle kaygılarımız var. Şimdi öğretmenleri açığa alıyorlar, darbe diyorlar, terör diyorlar kurunun yanında yaş da yanıyor. Her zaman büyük balık küçük balığı yutuyor. Geleceğimiz karanlık. Artık yeter, güçlü olan değil haklı olan kazansın.
Zübeyde KAYA / İZMİR 

ÖNCEKİ HABER

Eğitim mimarı bir sosyalist kadın: Nadejda Konstantinovna Krupskaya

SONRAKİ HABER

Öğretmensiz eğitime tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...