01 Ekim 2016 10:00

Şimdi dayanışma sırası bizde

Çevremizi ve Ekmek ve Gül okurlarını dayanışmaya çağırıyoruz...

Paylaş

Televizyonda gündüz kuşağında yayınlanan, kadınların sorunları bir kenara toplumsal şiddeti, cinsiyetçiliği körükleyen bir içerikle hazırlanan programların yanında Hayatın Sesi televizyonunda Ekmek ve Gül programının göze çarpan gerçekçi bir yanı vardı.Her kesimden kadının hikâyesini acısıyla, tatlısıyla anlatan, hayata yeni bir bakış sunan bir yanı vardı. Bir araya gelip mücadele eden, direniş öyküleri yazan kadınların hayatlarını izlerken, “Acaba bir gün yaşadığım mahallede de kadınların dayanışma ile bir araya geleceği bir yer olur mu?” diye hayal ediyordum. 
Gezi direnişinden sonra o sıcak Haziran’da mahalledeki kadınlarla forumlarda bir araya gelmeye başladık. Bizler, Ekmek ve Gül ekibinden Sevda Karaca ile mahallede yaptığımız böyle bir toplantıda tanıştık. Mahallede yaşanan sorunlara karşı kadınlar olarak bir araya gelerek dayanışma ile bir dernek kurma kararı aldık. Derneğimizin kurulduğu ilk günden beri hep yanımızda oldular. Biz evde, fabrikada ve çeşitli iş kollarında çalışan Esenyalılı kadınların yaşadıkları sıkıntıları ellerinden geldiğince gündeme taşıdılar ve bunların takipçisi oldular.
Mahallemizde gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde, dayanışma için düzenlediğimiz yardım kampanyalarında Hayatın Sesi ve Ekmek ve Gül yanımızda bizlerle beraber olup sesimizi diğer kadınlara ulaştırmamızı sağladı. Üzüntü ve hayal kırıklığı yaşadığımız anlarda, tam da umudu kaybetmek üzereyken bizlere hayatın tüm engel ve zorluklarına karşı direnmeyi başaran ve kazanan kadınların hikâyelerini taşıdılar.Yaşadığımız zorlukları, sıkıntıları anlatmaya bile çekinen bizleri yazmak için cesaretlendirdiler.
Şimdi dayanışma sırası bizde... Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hükümet tarafından ilan edilen OHAL’le beraber ifade ve basın özgürlüğüne karşı artan bir baskı söz konusu. Birçok muhalif gazete ve televizyon bu baskılar sonucunda kapatıldı ya da çeşitli bahanelerle ekonomik cezalar uygulanıyor. Hayatın Sesi Televizyonu ve Ekmek ve Gül dergisini bizlere ulaştıran Evrensel gazetesi de bu sorunlarla karşı karşıya.
Biz Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği olarak demokratik hak ve özgürlükler karşısındaki bu tutuma ve muhalif sesleri kısıtlayan politikalara karşı Hayatın Sesi Televizyonu ve Evrensel gazetesi ile dayanışma için bir kampanya başlatma kararı aldık. Dernek üyelerimiz ve yakın çevremizle birlikte destek olmaya çalışacağız. Her alandan işçi ve emekçilere duyurmaya çalışacağımız kampanyamızı, organize edeceğimiz bir salon etkinliği ile sonlandıracağız. Bu doğrultuda çevremizi ve Ekmek ve Gül okurlarını dayanışmaya çağırıyoruz. 
Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği / İSTANBUL

ÖNCEKİ HABER

Arızayı gidermek için çıktığı direkte akıma kapıldı

SONRAKİ HABER

Pamukta sancılı hasat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...