01 Ekim 2016 09:51

Birlikte eğlendik, birlikte öğrendik

Her gün yeni bir umutla kapısı açılan Panayır Kadın Dayanışma Derneği yaz aylarında çocuklar için bir ‘Yaz Okulu’ düzenledi...

Paylaş

Her gün yeni bir umutla kapısı açılan Panayır Kadın Dayanışma Derneği yaz aylarında çocuklar için bir ‘Yaz Okulu’ düzenledi. Gönüllü öğretmenlerimiz ile gerçekleşen Yaz Okulu çocukların heyecanıyla güzelleşti. Hem öğrenip hem eğlenebilecekleri vakitlerini en iyi şekilde kullanabilecekleri bir yaz geçirdiler.
İşaret dili, matematik, Türkçe ve serbest etkinliklerle yapılan derslere çocukların ilgisi oldukça fazlaydı. Derslerin dışında iletişimi, paylaşmayı, çevreye karşı duyarlılığı ve birçok insani değerleri yaşayarak birbirlerinden çok şey öğrendiler. Öğrendiklerinin arasında mahalle halkına sundukları matematik oyunları, şarkılar, şiirler ve tiyatro gösterileri, kendi emekleri ile yaptıkları rüzgârgülleri, kitap ayraçları da vardı. 
En çok ailelerinin desteklerini alan minikler bir şenlik hazırlığına da giriştiler. Kısa süre içerisinde ve yoğun tempoda hem gönüllerince eğlenip hem çalışmalarına devam ettiler. Şenlik günü geldiğinde birbirlerinden heyecanlı ama bir o kadar istekli olan çocuklar, yaz boyunca döktüğü terleri ailelerinin, arkadaşlarının gözleri önünde sundular. Hem ailelerini hem bizleri şaşırtan minikler güzel bir atmosfer oluşturdu.
Derneğimizde her gün eğitim için gönüllü gelen genç öğretmen arkadaşlarımız dernek yönetimi tarafından hazırlanan küçük hediyelerle ödüllendirildi. Öğretmenlerimiz 2017 yazında da bizlerle olacaklarına söz verirken kendileri için de çok verimli olduğunu, çocuklarla hem eğlenip hem öğrendiklerini söylediler. Öğretmenlerimiz Mehtap Akpınar, Yudum Duran, Duygu Tunç ve drama hocamız Alp Deniz Bayrak, dernek başkanımız Filiz Tali’ye emeklerinden dolayı teşekkürlerini sundular. Seneye düzenleyeceğimiz yaz okulunda tekrar birlikte olmak dileğiyle, görüşmek üzere.
HandanYILDIRIM 
Panayır Kadın Dayanışma Derneği-BURSA

ÖNCEKİ HABER

Ankara Valiliğinden teknik lisedeki kazayla ilgili açıklama

SONRAKİ HABER

Çağrımıza cevap veren tek gazete Evrensel Burcu AKTAŞ İktida

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...