01 Ekim 2016 09:49

Önümüz zifiri karanlık

Tokat’ın Zile ilçesinde Urfa’dan gelen mevsimlik tarım işçilerini ziyaret ettik...

Paylaş

Nazlı YAŞ
Tokat’ın Zile ilçesinde Urfa’dan gelen mevsimlik tarım işçilerini ziyaret ettik. Zor koşullarda çalışıyorlardı, bizi görünce çok sevindiler. “Ses olun bize, hiçbir yönetici, yetkili bizi görmüyor, duymuyor” diyerek yaşadıkları yerleri gösterdiler. Gerçekten de durumları içler acısıydı, özellikle de okullar açılmışken tarlada çalışmak zorunda kalan çocukların...
“Bizim Urfa’da barınma, ayakta kalma şansımız olmadı, olsaydı buralarda işimiz olmazdı. Biz de çocuklarımızı okula göndermek isterdik ama sabah altıda tarlada çocuklarımız” diyen kadınlar, derelerden getirdikleri sularla yıkandıklarını, bu suyu içtiklerini, banyo diye kullandıkları yerin kurbağalarla dolu olduğunu anlatıyor. “Çocuklar korkuyor. Geçen gün çocuğumun elini yılan ısırdı, tedavi dahi ettiremedik... Kendiliğinden ne kadar iyileştiyse… Halen de elini kullanamıyor” derken, çocuğunun elini gösteriyor kadınlardan biri. 
Zile Belediye Başkanı’nın gelip buraları gördüğünü, yardımcı olacağını söylediğini ama hiçbir yardım görmediğini aktarıyorlar. “Zile’de belediye, tarım işçilerine dilenci gibi davranıyor. Elektrik yok, su yok... Yiyeceklerimizi açıkta bırakmak zorunda kalıyoruz. Çadırda kalıyoruz, mumla aydınlanıyoruz... Önümüz zifiri karanlık...”

ÖNCEKİ HABER

Sınırların Ötesinde

SONRAKİ HABER

Ankara Valiliğinden teknik lisedeki kazayla ilgili açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...