01 Ekim 2016 09:39

Hiç birimizin çocuğu korkarak büyümemeli

Şimdi anlatacağım şey, şu an bırakın polis olmayı, yanından dahi geçmek istemediğini anlayacaksınız...

Paylaş

Merhabalar,
Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Altı yaşındaki oğlum polisleri çok severdi, nerede bir polis görse, “Anne bak ben de büyüyünce polis olacağım” derdi. Hatta bir keresinde polis arabasını durdurmak istedi. Arabanın içindeki polis oğlumu fark edince durdu, o da polisin yanına gidip, “Ben de büyüyünce senin gibi polis olacağım” demişti. 
Şimdi anlatacağım şey, şu an bırakın polis olmayı, yanından dahi geçmek istemediğini anlayacaksınız. 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle kadınlar Kadıköy’de bir araya gelip, barışı haykıracaktık. Nitekim böyle de oldu. Ben de Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği’nden arkadaşlarla birlikte, çocuklarımızı da yanımıza alarak, nasıl olsa barışı haykıracağız diye, Kadıköy’e gittik. 
Alana giderken kadınlardan önce polislerle karşılaştık. Biz daha alana girmeden, çocuğum aşırı derece tedirgin davranışlar göstermeye başladı. Elimi sımsıkı tutup, beni çekiştirerek “Anne bunlar nereye gidiyor böyle?”, “Bize ne yapacaklar?” diye sordu. Çocuğu sakinleştirmeye çalıştım, alana girdiğimizde eylemci sayısının üç katı polis vardı ve barış yürüyüşümüze izin vermiyorlardı. Kaskları takılı, eller copta ve biber gazındaydı. Çocuğum bu görüntü karşısında daha bir tedirgin oldu. 
Yanımızdaki diğer arkadaşın çocuğu benimkini sakinleştirmeye çalıştı. Baktık olacak gibi değil, biz çocukları alandan uzaklaştırmak zorunda kaldık. Biraz ileride bekleyen bir grup polisin yanına gittik, amacım çocuğu sakinleştirmek ve çocukta polis fobisi olmamasını sağlamaktı. Bunun için, “Polislerin bize zararı yok, bizi koruyorlar” gibisinden bir şeyler söyledim. Bu söylediklerimi duyan polisler, buna rağmen çocuğuma bir tebessüm etmeyip, kaşlarını çatarak baktılar. Ve ben çok endişelendim, çünkü çocuğumun bir şeylerden ve birilerinden korkarak büyümesini istemiyorum. 
Korkular içinde büyüdükçe ne bir araya gelebiliriz ne de kendimizi ifade edebiliriz. Bir kez daha anladım ki, silahların gölgesinde yaşamamak için, korkarak büyümemek için daha yüksek sesle barışı haykırmalıyız. Hiç birimizin çocuğu bu ülkede korkarak yetişmemeli ve bunun için herkesin barışa ihtiyacı var. 
Fatoş ÖZTÜRK/İSTANBUL

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, TBMM açılışında protesto edilecek

SONRAKİ HABER

Geçmişe dönüp bakıyorum, hayatımı ziyan etmişim...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...