01 Ekim 2016 09:36

Erdoğan, TBMM açılışında protesto edilecek

TBMM’nin bugün yapılacak 26. dönem ikinci yasama yılı açılış töreninde CHP ve HDP vekilleri Erdoğan'ı protesto edecek.

Paylaş

TBMM’nin bugün yapılacak 26. dönem ikinci yasama yılı açılış töreninde CHP ve HDP vekillerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Meclis'e girerken ve çıkarken protesto edeceği belirtildi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, HDP, dün parti grubunu toplayarak törene ilişkin tavrını netleştirdi. Alınan karara göre HDP’lilerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın salona girişinde ayağa kalkmaması ve alkışlamaması bekleniyor.

CHP’nin tavrını ise geçtiğimiz günlerde Grup Başkanvekili Levent Gök açıklamıştı. Gök, Meclis’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı saygı ile karşılayacaklarını söylemişti. CHP’lilerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın salona gelişinde ayağa kalkması, çıkışta ise kalkmaması bekleniyor. Ancak bazı CHP’lilerin Erdoğan’ın gelişinde de ayağa kalkmayabileceği belirtiliyor. Meclis'in geçen yıl yasama yılı açılış töreninde, bazı CHP’liler ayağı kalkmayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepkilerini ortaya koyarken, HDP Grubu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuştuğu sırada Genel Kurul salonunu terk etmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çok şey değil iş istiyorum

SONRAKİ HABER

Hiç birimizin çocuğu korkarak büyümemeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...