17 Mayıs 2012 10:36

ATO: Okul sütü uygulaması bitebilir!

Ankara Tabip Odası (ATO) devletin okullarda dağıttığı sütlerin sağlıklı olup olmadığının artık hem projenin sahibi Milli Eğitim Bakanlığı hem de Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanması gerektiği uyarısı yaptı. Aksi halde durumun zaten ülkemizde çok düşük miktarda olan süt tüketimini azaltacağına dikkat çekilen a

ATO: Okul sütü uygulaması bitebilir!
Paylaş

Ankara Tabip Odası (ATO) devletin okullarda dağıttığı sütlerin sağlıklı olup olmadığının artık hem projenin sahibi Milli Eğitim Bakanlığı hem de Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanması gerektiği uyarısı yaptı. Aksi halde durumun zaten ülkemizde çok düşük miktarda olan süt tüketimini azaltacağına dikkat çekilen açıklamada, önemli bir sosyal devlet uygulaması olan “Okul Sütü Projesi”nin başlamadan bitebileceği belirtildi.

Ankara Tabip Odası tarafından yapılan açıklamada, okul sütü projesinde yaşanan skandallar sonrası hâlâ Bakanlıklar tarafından sütün sağlıklı olup olmadığına dair bir açıklama yapılmadığı ve bunun süt tüketimi açısından olumsuz bir etki yarattığı ifade edildi.

DEVLET, HALKIN SAĞLIĞINDAN SORUMLUDUR

Üretimden tüketime sağlıklı ve güvenli süte ulaşımın kesintiye uğrayıp uğramadığına ilişkin incelemelerin hızla yapılması ve tüm saydamlığı ile paylaşılması istenen açıklamada,
“Aksi takdirde toplumda oluşan kafa karışıklığının giderilmesi olanaklı olmaz, olamaz. Doğan güven bunalımının korkulan en önemli yansıması bireylerin süt tüketiminden uzaklaşması olur ki, bu da hiç kimsenin istemediği bir durumdur” denildi. Açıklamada, devletin halkın sağlığından sorumlu olduğu ve bunun anayasada belirtildiğine de dikkat çekildi.

KİŞİSEL AÇIKLAMA YAPILMASIN

Basına kişisel olarak yapılan açıklamaların halkı doğru bilgilendirmek açısından tehlikeli olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Bilgilendirmeler, kamusal otoriteleri temsil eden yetkililer, süt ve sağlık/ hastalık konularında yetkili olduğu kabul edilen kurumsal sorumlularca yapılmalıdır” denildi. Benzer uyarı kamuoyuna da yapıldı. Açıklamada, kamuoyunun da kişisel açıklamalardan çok kurumsal temsilcilerin açıklamalarını dikkate alması istendi. Konu ile ilgili açıklamalarda “üst düzeyde saydamlık” gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, “Bu beklentiler karşılanamaz ise, Okul Sütü uygulaması başlayamadan bitmek zorunda kalabilir. Bu da, ülkemizde süt tüketiminin artmasının önünde ciddi bir engel olur” denildi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öğretmene şiddete hayır eylemi

SONRAKİ HABER

‘1000=2 Adaletiniz bu mu?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa