30 Eylül 2016 09:11

TOMA caddeyi kesti, esnaf iflasın eşiğinde

Erzurum'da İsmetpaşa Caddesi girişinin TOMA ile kesilip araç trafiğine kapatılması esnafı mağdur etti.

Paylaş

Erzurum'un merkez Yakutiye ilçesindeki emniyet müdürlüğü ve polisevinin bulunduğu İsmetpaşa Caddesi girişinin TOMA ile kesilip araç trafiğine kapatılması esnafı mağdur etti. İşyeri sahipleri, yaklaşık 2 aydan bu yana devam eden uygulama nedeniyle iflasın eşiğine geldiklerini söyleyerek, caddeye taşıt girişine izin verilmesini istedi.

Darbe girişiminin ardından, bombalı saldırı ihtimali gerekçesiyle, polis binalarının bulunduğu caddelerde güvenlik önlemleri artırıldı. Bu kapsamda Erzurum İl Emniyet Müdürlüğünün bulunduğu İsmetpaşa Caddesi’ne taşıtla giriş yasağı getirildi. Cumhuriyet Caddesi’nden polisevi ve İl Emniyet Müdürlüğüne dönülen kesim, bariyerlerle kesildi ve polis emniyet dışındaki taşıtların girişine izin vermiyor. İsmetpaşa Caddesi’nin yukarısı da TOMA ile kesildi, böylece iki taraflı olarak araç giriş-çıkışı engellendi. 

Önlemler nedeniyle 2 aydan beri perişan olduklarını belirten cadde esnafı, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Sekmen ve vali yardımcısına sorunlarını anlattı. İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk esnafı ziyaret ederek biraz daha sabırlı olmalarını istedi.

‘TOMA, İŞLERİMİZİ BIÇAK GİBİ KESTİ’

İsmetpaşa Caddesi’nin ortasına konuşlanan TOMA önünde sorunlarını anlatan esnaflar “İşlerimiz bıçak gibi kesildi. Sorunumuza bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

Esnaf Yiğit Emeç, “Yaklaşık 2 aydır cadde, çift yönlü olarak trafiğe kapalı. TOMA’nın yolu kapatması işlerimizi bıçak gibi kesti. Müşterilerimizin çoğu araçla gelip gidiyor. İşlerimiz bayağı düştü. Ay sonu ödemelerimiz var. Bu şekilde bir uygulama olmaz. Bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.
İbrahim Nişancı da “En büyük darbeyi esnaf olarak biz yedik. Aşırı derecede mağduruz. Devletimizden destek bekliyoruz” dedi.

Selim Alaftargil ise alışveriş yapmaya gelen bir arkadaşının polis tarafından bırakılmadığını anlatarak “Ben kendi arkadaşıma satış yapamıyorsam yabancı müşteriye nasıl satış yapacağım? En azından giriş-çıkış kontrollü bir şekilde olsun. Ama caddelerin kapatılması bizi çok mağdur etti. İşlerimiz yüzde 75 civarında düştü” diye konuştu. (Erzurum/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir emek ve demokrasi güçleri: Sesimize sahip çıkacağız

SONRAKİ HABER

Soma anması suç oldu, 17 öğrenci uzaklaştırma aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa