29 Eylül 2016 15:25

LCW’de sendika düşmanlığı

LC Waikiki depolarında sendikalaşma mücadelesi sürdüren işçiler, işten atmaya varan patron baskısına karşı eylem yaptı.

Paylaş

LC Waikiki depolarında sendikalaşma mücadelesi sürdüren işçiler, işten atmaya varan patron baskısına karşı eylem yaptı. İşçiler, tüm baskılara karşı birleşerek mücadelelerini sürdürmekte kararlı.

Hak-İş’e bağlı Liman-İş Sendikasında örgütlenen işçilerin sendikal mücadelesini engellemek isteyen patron, depolarının iş kolunu değiştirerek mağazacılık işkoluna geçiş yaptı. Patron bu yolla sendikal yetki için depoların yanı sıra mağaza çalışanlarının da hesaba katarak sendikanın yüzde 51 barajını açmasını zorlaştırmaya çalışıyor. Sendikalaşma mücadelesinden vazgeçmeyen işçiler ise mağaza çalışanlarıyla da birleşerek sendikalaşma sürecini devam ettirdi. İş kolu değişikliği nedeniyle işçiler yine Hak-İş’e bağlı Özbüro-İş Sendikasında örgütlenme çalışması yürütürken, patron bunun önüne geçmek için sendika üyesi işçilerden Deniz Sak’ı işten attı. Sendika çalışması nedeniyle bir çok kez Genel Müdür Ahmet Viçin’le görüşme yapan Sak’ın işten atılma gerekçesi olarak ise sosyal medya üzerinden yaptığı yoruma ileri sürüldü. İşyerinde primlerin ödenmemesini eleştiren Sak’ın sorgusuz sualsiz işten atılmasının kendilerine gözdağı amaçlı olduğunu söyleyen işçiler, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söylediler.

Özbüro-İş Sendikası baskılara karşı bugün saat 16.30’da LCW deposu önünde eylem yaptı. Eylemde konuşan Deniz Sakın, sendikalı olarak işe geri alınması talebini yineledi. Sendikacılar yaptıkları açıklamalarda sendikanın Anayasal hak olduğunı ve bu hakkın engellenemeyeceği dile getirerek, toplusözleşme yapılana ve Deniz Sakın geri alınana kadar eylemlerini sürdüreceği belirttiler. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dağdelen'den TV ve radyoların yayınının durdurulmasına tepki

SONRAKİ HABER

Arsuz öğretmenine sahip çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa