28 Eylül 2016 10:26

İzmir'deki Gezi davasında 115 kişiye beraat verildi

İzmir Gezi davasında 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenen 115 kişinin tümü için beraat kararı verildi.

Paylaş

İzmir'de Gezi eylemlerinin ardından iki yıl sonra açılan davada mahkeme, eylemin suç oluşturmadığına kanaat getirerek yargılananlar hakkında beraat kararı verdi. Beraat kararı verilenlerin arasında haberi takibi yaparken gözaltına alınan muhabirimiz Metehan Ud da bulunuyor.

Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve ülke geneline yayılan eylemlerin sonucunda binlerce kişiye dava açılmıştı. Açılan davalar sonuçlanmaya devam ediyor. İzmir'de de Gezi eylemlerinin ilk gününde Alsancak ve civarında yapılan polis saldırısı sonucunda gözaltına alınan 115 kişi hakkında açılan davada karar duruşması görüldü.

24. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ancak salonun küçük olmasından dolayı 6. Ağır Ceza Mahkmesi'nde gerçekleşen duruşmada bazı sanık ve avukatları ile müştekiler hazır bulundu. İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan da duruşmaya izleyici olarak katıldı.

Haklarında dava açılanlar ‘görevi yaptırmamak için direnme, ‘kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama ve bu eylemleri düzenleme ve yönetme’, ‘mala zarar vermekle suçlanıyordu. Yargılananlar hakkında 2 ile 6 yıl arasında ceza isteniyordu.

'EYLEM SUÇ OLUŞTURMUYOR'

Hakim Süleyman Demirel, yargılanan 115 kişi hakkında beraat kararı verdi. Eylemin 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu göre suç oluşturmadığına kanaat getiren Hakim Demirel, memura mukavemet ve mala zarar kapsamı suçlamasıyla ilgili de delil olmadığına karar verdi. Ayrıca hakim, haklarında dava açılan bazı kişilerinde tesadüfen orada olduğuna, eyleme katılmadığına kanaat getirerek beraat verdi.   

MUHABİRİMİZ DE BERAAT ETTİ

Gezi eylemlerinin ilk günününde haber takibi yaparken gözaltına alınan gazetemizin İzmir muhabiri Metehan Ud da yargılandığı bu davada beraat etti. Hakim, Muhabirimiz Ud'un gazeteci olarak katıldığı eylemden dolayı suçlanamayacağına karar verdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İskenderun’da öğretmenler için imza toplanıyor

SONRAKİ HABER

İhraç edilen akademisyenlerin alternatif dersi başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa