26 Eylül 2016 07:35

BAL öğrencileri: Öğretmenime, okuluma dokunma

Proje okulu kapsamına alınan Bornova Anadolu Lisesi’nde öğretmenlerin norm fazlası ilan edilip tayinlerinin istenmesine tepki gösterildi.

Paylaş

Proje okulu kapsamına alınan Bornova Anadolu Lisesi’nde (BAL), 4 ve 8 yılı dolduran öğretmenlerin norm fazlası ilan edilip tayinlerinin istenmesi öğretmen, öğrenci ve velilerin tepkisini çekti.

94 öğretmenin bulunduğu okulda 2016-2017 eğitim yılının başlamasıyla 84 öğretmenin başka okullara gönderileceği öğrenildi. Bu karara karşı öğrenciler ve velileri, İzmir Öğrenci Velileri Derneği (ÖVDER), BAL Mezunları Derneği ve Eğitim Sen İzmir 4 Nolu Şube okul girişi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel de destek verdi. “Öğretmenime dokunma”, “Okuluma dokunma” dövizleri taşınan açıklamada basın metnini ÖVDER İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce okudu.

İZMİR'DE 3 ÜÇ PROJE OKULU VAR

Türkiye genelinde toplam 44 okulun proje okulu adı altında yeniden yapılandırıldığını, İzmir’de ise 3 okulun bu durumdan etkilendiğini belirten Yüce, “Bakanlığın bu uygulaması, Bornova Anadolu Lisesi’nde çalışan 84 öğretmeni etkilemektedir. Aynı uygulamadan İzmir Fen Lisesi ve Cihat Kora Anadolu Lisesi’nde çalışan öğretmenlerin büyük bir bölümü de etkilenecektir. Milli Eğitim Bakanlığı, yıllardır binalarından işleyişine, müfredatından öğretmenine kadar eğitimin her alanını, siyasi anlayışına göre yeniden yapılandırıyor” dedi. BAL’da çalışan ve bu uygulamadan etkilenen öğretmenlerin büyük çoğunluğunun tayin istemeyerek bu uygulamaya karşı çıktığını söyleyen Yüce, “Uygulayacağınız proje ile çocuklarımızı ne yapmak istiyorsunuz” dedi.

‘PROJE OKULLARI YENİ SİYASAL KODRALAŞMALARA YOL AÇACAK’

Proje okullarıyla yeni bir siyasal kadrolaşma tehdidi ile karşı karşıya olduklarını ifade eden Yüce, “Bu yönetmelik, başarı değil, her yönüyle kadrolaşma üzerine kurgulanmıştır. MEB’in proje okullarında görev yapan öğretmenleri başka okullara gitmeye zorlaması yani  sürgün etmesi, sadece öğretmenlerin değil, öğrencilerin ve velilerin de tepkisini çekmektedir. Burada olduğu gibi,  öğrenciler ve veliler öğretmenlerine sahip çıkmaktadır. Bizler, MEB’e bir kez daha seslenmek istiyoruz. Sizin, bu hukuksuz yaptırımlarınız ülkemizin en başarılı okulları ve öğrencileri için yıkım demektir. Bu uygulamadan vazgeçmenizi, öğretmenlerimize ve okullarımıza dokunmamanızı istiyoruz” şeklinde konuştu.

CHP İzmir  Milletvekili Musa Çam, “İktidarın eğitim alanındaki bir uygulamasına karşı hep birlikte tepkimizi göstermek için buradayız” diyerek, başarılı bir okulun daha cezalandırıldığını ve buna karşı daha gür ses çıkaracaklarını vurguladı. Çam’dan sonra söz alan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, kendisinin de BAL mezunu olduğunu, bu okulda 7 yıl okuduğunu ifade ettikten sonra “Yaşanan sürecin kabul edilmesi mümkün değil. Milletvekili ve siyasi kimliğim bir tarafa bu okulun mezun bir öğrencisi, velisi olarak söylüyorum. BAL’a uygulanmak istenen hatadan mutlaka geri dönülmelidir. Proje Okulu adı altında BAL’ın başarısı yok edilmek mi isteniyor” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İFL öğrencileri oturma eylemi yaptı

SONRAKİ HABER

Boşandığı eşini bıçakla yaralayan sanığa 12 yıl hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...