24 Eylül 2016 10:21

Milli eğitim ‘terör’ mahkeme ‘suç değil’ dedi

'Katil IŞİD iş birlikçi AKP' sloganı attıkları gerekçesiyle ifadeleri alınan kamu emekçileri hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi.

Paylaş

Serhad BUĞDAYCI
Adıyaman

Eğitim Sen’in 29 Aralık 2015’te aldığı karar doğrultusunda ülke genelinde gerçekleştirilen greve ve basın açıklamalarına katılarak “Katil IŞİD iş birlikçi AKP” sloganı attıkları gerekçesiyle ifadeleri alınan kamu emekçileri hakkında Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. İfadeleri alınan kamu emekçilerinin bir kısmı 2 Eylül 2016’da çıkarılan 672 sayılı KHK ile meslekten ihraç edilmişlerdi.

SAVCILIK KARARINI BAKANLIĞA DAYANDIRDI

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı kararını Adalet Bakanlığının daha önceden aynı konuya ilişkin soruşturmaya izin vermemesi kararına dayandırdı. Adalet Bakanlığı 05.05.2016 tarihinde “Yargıtay içtihatlarına göre organ olarak hükümet hedef alınmadığı sürece hükümeti oluşturan gerçek kişilere, diğer bir ifadeyle başbakana, bakanlara, iktidar partisine hükümete bağlı olan organ ve kuruluşlara karşı söylenen sözlerin hükümete karşı yapıldığının kabul edilemeyeceği” için soruşturmaya izin verilmemesine karar vermişti.

29 Aralık grevi gerekçe gösterilerek Adıyaman’da Eğitim Sen üyesi 466 öğretmen KHK ile açığa alınırken 29 Aralık grevinde “Katil IŞİD iş birlikçi AKP” sloganı attığı gerekçesiyle de Eğitim Sen üyesi 25 öğretmen görevden ihraç edilmişti.

ÖNCEKİ HABER

Corbyn, büyük farkla başkanlığını korudu

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da Cumartesi Anneleri 398. kez bir araya geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...