23 Eylül 2016 14:45

ŞPO: İtirazlarımız dinlenseydi arsalar heba olmazdı

Şehir Plancıları Odası Başkanı Orhan Sarıaltun, “İtirazlarımız dinlenseydi arsalar kamu arazileri edilmezdi” dedi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’de de katıldığı bir toplantıda “Normal zamanlarda yapamayacağımız pek çok şeyi yapabilme gücüne sahip olduk” dedi. Şehir Plancıları Odası Başkanı Orhan Sarıaltun, “İtirazlarımız dinlenseydi arsalar kamu arazileri edilmezdi” dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna katılmak üzere ABD’ye giden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün kurum temsilcileri ile yaptığı toplantıda Cemaate ilişkin şu sözleri sarf etti: “Biz bunlara araziler verdik, arsalar verdik. Ne diye verdik? Gelin bu ülkede eğitim için okul yapın dedik. Ülkenin ekonomisine katkı olsun diye verdik. Normal şartlarda bunları geri alabilir miydik? Alamazdık. Ama şimdi KHK ve OHAL ile bunların hepsini toparlayarak bu okulları devlete teslim ettik.”

‘İTİRAZLARIMIZ DİNLENSEYDİ ARSALAR HEBA EDİLMEZDİ’

Erdoğan’ın cemaate yönelik “Biz bunlara araziler verdik, arsalar verdik” sözlerini değerlendiren Şehir Plancıları Odası Başkanı Orhan Sarıaltun, yıllardır bu konuda itirazlarının olduğunu kaydetti ve “İtirazlarımız dinlenseydi arsalar kamu arazileri edilmezdi” dedi. 

Erdoğan’ın itiraf niteliğindeki sözlerini değerlendiren Şehir Plancıları Odası Başkanı Orhan Sarıaltun, birçok meslek odasıyla birlikte yıllardır bu konuda uyarılarda bulunduklarını söyledi. Yıllardır arsaların emsallerinin arttırılarak verildiğini belirten  Sarıaltun, plan değişikliklerini elde edilen ranta karşı uzun zamandır mücadele verdiklerini ifade etti. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan okullara bakıldığında hemen her şehirde bu arazi tahsislerinin yapıladığını söylemenin mümkün olduğunu dile getiren Sarıaltun, “Üstelik hazine arazilerinin doğrudan tahsisi yoluyla da bu okul devirlerini yaptılar. OHAL ile birlikte insanların mülklerine el konuldu, işlerine son verildi. Bunlar ne kadar denetime tabi tutuldu? Cumhurbaşkanı’nın ifadesiyle ‘At izi it izine karıştı’ diyerek kendileri de itiraf etti haksızlıklar olduğunu. Bu ifadeler, bu yapıyla hiçbir ilişkisi olmayan kişilerin mağdur olduğu kaygılarının da güçlendiriyor. Yıllardır söyleyen bir taraf olarak keşke en başından kamu niteliğindeki meslek kuruluşlarının söyledikleri dinlenseydi -ki demokrasiler yapılması gereken budur ve meslek odalarının odalarının itirazı dinlenir-. bu süreçler yaşanmazdı, kamu mülkleri de heba edilmezdi” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Gemlik Gübre grevi: Sesimizi daha çok duyurmalıyız

SONRAKİ HABER

Müezzinoğlu yeni ihraçların işaretini verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...