Cumhurbaşkanına hakaret davasında temyize gerek yok
Ramis Sağlam hakkındaki Cumhurbaşkanına hakaret davasında savcının beraat kararını temyiz etmemesi üzerine karar kesinleşmiş oldu.

Kordan Vergi Dairesi BES İşyeri Temsilcisi Ramis Sağlam hakkında açılan cumhurbaşkanına hakaret davasında savcının beraat kararını temyiz etmemesi üzerine karar kesinleşmiş oldu.
10 Ekim Ankara Katliamı’nda sağ kurtulanlardan Ramis Sağlam, katliamı protesto etmek için KESK’in aldığı karar doğrultusunda gerçekleşen greve katılarak grev sırasında yaptığı konuşmada cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiası ile hakkında 1-4 yıl arasında hapis cezası ile yargılanmıştı. Sağlam, konuşmasındaki “Bu bomba Saray’ın bombası, bu bomba başkanlık isteyenlerin bombasıdır” ifadeleri gerekçesiyle isimsiz “Vatanını Milletini Seven bir Vatandaş” rumuzlu ihbar mektubu ile Başbakanlık BİMER’e şikayet edilmişti. Sağlam hakkında, açılan cumhurbaşkanına hakaret davası 2015’te görüldü ve Hakim, Kordon Vergi Dairesi BES İşyeri Temsilcisi Ramis Sağlam’ın konuşmasını düşünce ve ifade özgürlüğü içinde eleştiri hakkının kullanılması olarak değerlendirerek Sağlam’ı suçsuz buldu.
Beraat kararı, Savcı Bülent Cebeci tarafından da temyiz edilmedi ve böylece karar kesinleşmiş oldu. Sağlam hakkında başlatılan adli süreç tamamlandı ancak idari soruşturma sonucunda “İdeolojik faaliyette” bulunduğu iddiası ile iki kez memuriyetten men cezası verildi.
Sağlam’ın avukatı Hasan Hüseyin Evin gazetemize açıklamalarda bulunarak, “Beraat kararı verileceğine, normal yargılama koşulları içinde şüphemiz yoktu. Fakat hukukun siyasallaştığı bir dönemde, siyasi bir ceza verilebilirdi” dedi. Evin, idari cezalara yönelik İzmir 5. İdare Mahkemesine “yürütmeyi durdurma talepli” başvurularını gerçekleştirildiklerini dile getirdi. Ramis Sağlam da “Ankara Katliamı sonrası başlayan süreçten bu yana yürütülen soruşturmanın keyfiyetine her aşama da vurgu yapmıştık. Beraat kararının kesinleşmesi de bu söylemimizi haklı çıkardı” dedi. Sağlam İdare Mahkemesindeki davanın da lehlerine sonuçlanacağına inandıklarını söyledi. (İzmir/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et