23 Eylül 2016 11:28

Eğitim Sen Antep Şubesi: Güçlükleri birlikte aşacağız

Eğitim Sen Antep Şubesi, 'Birbirimizden aldığımız güçle, tüm güçlükleri aşacağız ve biz kazanacağız' mesajı verdi.

Paylaş

Eğitim Sen Antep Şubesi, düzenlediği basın toplantısıyla öğrencilere seslenerek, “Birbirimizden aldığımız güçle, tüm güçlükleri aşacağız ve biz kazanacağız” mesajı verdi.

Şube binasında düzenlenen basın toplantısında açıklamayı Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Ali Ersönmez okudu. Ersönmez, “OHAL ve KHK’lerle on binlerce eğitim emekçisi sudan sebeplerle okullarından koparıldı, yüz binlerce öğrenci öğretmensiz bırakıldı” sözleriyle yeni eğitim öğretim yılına dair bir hatırlatma yaptı.

Bu sürecin hükümet tarafından, “Darbecilerle hesaplaşma adı altında, emekçileri, AKP politikalarını eleştiren, muhalefet eden herkesi baskılamak, sindirmek, susturmak için” kullanıldığını belirten Ersönmez sendikal faaliyetlerin “suç” kategorisine alınmasına tepki gösterdi.

Ersönmez açıklamayı şu sözlerle sürdürdü: “Tek dertleri, daha fazla kadrolaşmak, istedikleri her şeyi daha kolay yapabilmektir. Bu nedenle sendikal faaliyetlerimiz ‘suç’ kategorisine sokulmaya çalışılmaktadır. Çünkü her bir Eğitim-Sen üyesi, yıllardır her türlü çirkin, mesnetsiz karalamaya ve iftiraya inat; emeği, hakları savunur ve çocuklarımızın yarınları için mücadele etmektedir. Kısacası bizler geçmişten günümüze eğitimdeki ve toplumsal yaşamdaki yasakçı, cinsiyetçi, ayrımcı, eşitsizlikçi tüm uygulamalara karşı en güçlü direnci oluşturuyorduk. Her bir üyemizin, arkadaşımızın hakkı iade edilene kadar örgütlü mücadelemizi yükselteceğiz! Bizleri bu sözümüzden döndürmeye de kimsenin gücü yetmeyecek. Arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize söz veriyoruz; birbirimizden aldığımız güçle, güçlükleri aşacağız ve biz kazanacağız.” (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP: CHP'nin FETÖ ayarlarına dönmeye başladığını görüyoruz

SONRAKİ HABER

Aslı Erdoğan’a Evrensel aracılığıyla dayanışma mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...