23 Eylül 2016 07:27

Kısa film festivali temasını Tarık Akan’a ayırdı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenecek Uluslararası Kısa Film Festivali, bu yıl temasının Tarık Akan’ın olduğunu duyurdu.

Paylaş

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenecek Uluslararası Kısa Film Festivali, bu yıl temasının Tarık Akan’ın olduğunu duyurdu.  

6-9 Ekim arasında  'Bu Festival Marmaris'in, Marmaris Hepimizin' sloganı ile gerçekleştirilecek festival hakkında bilgi veren MarmarisSANart Topluluğu Başkanı Şeref Öztürk, festival temasının usta oyuncu Tarık Akan olduğunu belirtti. Öztürk, Tarık Akan'ın dostları ve yakın akrabalarının da katılacağı festivalin açılışında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Orkestrası Tarık Akan'ın da rol aldığı film müziklerinden mini bir konser vereceğini de kaydetti.

MarmariSANart Topluluğu tarafından organize edilen festivale, 'Ulusal Kısa Film Yarışması', 'Uluslararası Kısa Film Gösterimi', 'Ulusal Liselerarası Kısa Film Yarışması' ve 'Çevre Filmleri' kategorilerinde toplam 400 filmin başvurduğunau açıklandı.
Şeref Öztürk şunları söyledi: "Ulusal yarışma kapsamında 241 film ön jüri tarafından değerlendirmeye alınmış, 47 film finalist olmuştur. Finalist filmler, ana jüri tarafından değerlendirilmekte olup; ikisi belgesel, ikisi animasyon, ikisi deneysel, ikisi kurmaca, biri lise ve biri de özel jüri ödülü olmak üzere toplam 10 dal filme ödülleri verilecek. Festival kapsamında; 'Sinemada Doğru Işık Kullanımı', 'Kamera Hareketleri' gibi atölye çalışmalarının yanı sıra, sinema ve çevre konulu söyleşi ve panellerde düzenlenecek. Ön jüri tarafından seçilen 47 finalist film, festivale özel seçilen 37 film, 15 çevre filmi olmak üzere toplamda 99 film sinema severlere izletilecek."

100'E YAKIN YÖNETMEN VE OYUNCU KATILACAK

Festivale aralarında oyuncu ve akademisyen Ediz Hun, Gazeteci Yazar ve Televizyon Programcısı Gürkan Hacır, Yönetmen Jale İncekol, oyuncular Murat Serezli, Işık Aras, sinema yazarı Sevim Gözay, Akademisyenler Prof. Dr. Şükran Esen, Prof. Bülent Özkam, Öğretim görevlisi Nilay İşlek, Yrd. Doç. Dr. Gökhan Birinci, öğretim görevlisi Ali Yaşar, Arş. Görevlisi Halit Karta gibi, ülke genelinden yüze yakın yönetmen, oyuncu, yapımcı, senarist, televizyoncu, gazeteci ve akademisyen katılacağı belirtildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Metin Altıok Şiir Ödülü Tuğrul Tanyol’un oldu

SONRAKİ HABER

CHP'li Yeşil ve Yarkadaş, TBMM'deki ağaç kıyımını eleştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...