23 Eylül 2016 04:15

40 ilin Emniyet müdürü değişecek

Yeni kararname ile 40 ilin emniyet müdürü ile birçok daire başkanının değişeceği bildirildi.

Paylaş

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde (EGM) 4 daire başkanı, 2 daire başkan yardımcısı ve 1 il emniyet müdürünün isimlerinin, 'FETÖ' üyelerinin kendi aralarında haberleşmek için kullandıkları ByLock listesinde yer aldığı bildirildi.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, incelemelerde halen aktif görevde olan EGM’de 4 daire başkanı ile 2 daire başkan yardımcısı ve 1 il emniyet müdürü de ByLock listesinde çıktı. 17-25 Aralık soruşturmalarının ardından yeniden yapılanmaya giden EGM’de bazı daire başkanları, emniyet müdürleri değiştirilmişti. ByLock listesinde çıkan 7 yöneticinin son süreçteki icraatları incelemeye alındı.

İl emniyet müdürleri kararnamesinin de tamamlandığı ve kararnamenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'den döndükten sonra yayınlanmasının planlandığı belirtildi.

Hazırlanan kararname ile 40 ilin emniyet müdürü ile birçok daire başkanının değişeceği bildirildi. İçişleri Bakanlığı, darbe girişiminin hemen ardından Türkiye genelinde 3 bin 21’i rütbeli olmak üzere 7 bin 795 polisi de açığa almıştı. Daha sonra 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 2 bin 360 polis ihraç edilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hrant Dink ödülleri adil eğitim ve barışa verildi

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'ın 3 ilçesine bağlı 18 köyde sokağa çıkma yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...